
Pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi
Chutné kuracie rezne bez vyprážania nemusia byť žiadnou vedou. V tomto jednoduchom recepte na pečené fitness rezne so sladkými zemiakmi vám ukážem, ako na to. Chutné, do šťavnata upečené kuracie rezne budeme podávať spolu s upečenými batátmi a šalátom. Kombinácia je to jednoducho na zjedenie, som si teda istá, že si ju obľúbite a podľahne im aj váš skeptický muž v domácnosti ;)
Myšlienka receptu je jednoduchá - vytvoriť chutné rezne, po ktorých vám nebude ťažko na žalúdku a pri ktorých príprave zároveň nemusíte tráviť hodinu pri sporáku. Podarilo sa. V tomto jedle nájdete vysoké množstvo bielkovín, zdravých sacharidov a nižší obsah tuku.
Kombinácia s batátmi mi naozaj veľmi chutila, ak ich však neobľubujete, môžete ich nahradiť vašou obľúbenou prílohou, prípadne si ich dopriať iba s osviežujúcim šalátom. V takom prípade si vytvoríte ešte diétnejšie jedlo, s nižším obsahom sacharidov. Parmezán rezňom prepožičia delikátnu, špecifickú chuť a cornflakes (prípadne bran flakes) zase jemnú chrumkavosť.
Vyskúšajte tieto pečené fitness kuracie rezne so sladkými zemiakmi už tento víkend, je to vďačný a zdravý recept pre celú rodinu.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs
- 1 kg sladkých zemiakov
- 100 g cornflakes (alebo otrubových cereálií - bran flakes)
- 4 PL strúhaného parmezánu
- 2 vajcia
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- Sladké zemiaky umyjeme, odkrojíme z nich konce a nakrájame ich na kolieska.
- Poukladáme ich na plech vystlatý papierom na pečenie a pokvapkáme olivovým olejom.
- V jednej miske si pomocou vidličky rozmiešame vajíčka na obaľovanie.
- V druhej, väčšej miske si zmiešame najemno rozdrvené cornflakes s parmezánom, soľou a korením.
- Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne (nemusíme ich vyklepávať).
- Následne každý kurací rezeň obalíme vo vajíčkach a potom v pripravenej zmesi na obaľovanie.
- Obalené kuracie rezne ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Ak sa zmestia, tak ku zemiakom, ak sa nezmestia, tak na druhý plech (môžeme ich upiecť spolu alebo zvlášť).
- Batáty aj kuracie rezne pečieme približne 25 minút pri 180 stupňoch. Batáty musia byť mäkké a kuracie prsia zase upečené do zlatista.
- Jedlo podávame ideálne so šalátom, paradajkami, či inou obľúbenou zeleninou.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 612 KCal | |
Sacharidy | 64 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 56 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruObedy a večereBez orechovKuracie mäsoSladké zemiakyZeleninaZdravé zeleninové obedy a večereFitness recepty s vajciami a vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.