
Polievka zo stonkového zeleru a brokolice
Vynikajúca hustá zeleninová polievka zo stonkového zeleru a brokolice bez zahusťovania. Receptov na krémové polievky nie je nikdy dosť, a preto vám prinášam tento lahodný a chutný variant zo zelenej zeleniny, ktorá zasýti, dodá telu množstvo vitamínov a chutí výborne. Doprajte si dávku vlákniny na obed alebo večeru.
Polievky sú skvelým jedlom na zahriatie počas chladných dní alebo počas choroby. Veď taký kurací vývar je dodnes uznávaný ako všeliek pri rôznych chorobách, kedy je organizmus slabý a vyčerpaný. Rascová polievka je napríklad skvelá na žalúdok a trávenie. Spomedzi všetkých druhov polievok majú svoje nenahraditeľné miesto krémové polievky, ktoré sú plné chuti a pripravujú sa aj malým deťom. Môžete do nich totiž nenápadne schovať rôznu zeleninu a dodať organizmu veľkú dávku vitamínov a minerálov. Navyše, v kombinácii s chrumkajúcimi hriankami či opečenými semienkami rôzneho druhu sú priam nebíčkom v papuľke.
Vyskúšajte preto aj túto krémovú polievku zo zeleru a brokolice. Je jednoduchá na prípravu, nádherne vonia, zahreje organizmus a dodá vám potrebné živiny. Ozdobte si ju opečenými hriankami a o skvelý zdravý obed vhodný nie len pre vegánov máte postarané.
Nezabudnite mi dať v komentároch vedieť ako vám chutila :)
Ingrediencie
- 4 stonky zeleru
- 1 väčšia brokolica
- 1,5 l zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soli (odporúčam túto)
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia (odporúčam toto)
- koriander
- tymián
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme umytý a nadrobno nakrájaný stonkový zeler a brokolicu.
- Zeleninu chvíľu popražíme a následne ju zalejeme zeleninovým vývarom.
- Do polievky pridáme korenie, soľ, prelisované strúčiky cesnaku a zakrytú ju varíme po dobu 15-20 minút, dokým zelenina úplne nezmäkne.
- Následne polievku rozmixujeme pomocou ponorného mixéra.
- Polievku môžeme podávať s celozrnnými hriankami nakrájanými na kocky.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 72 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
Tuky | 4 g |