Fit Recepty
Sleduj ma
Rýchla lavašová palacinka s gaštanovo-tvarohovou náplňou

Rýchla lavašová palacinka s gaštanovo-tvarohovou náplňou

Máte chuť na sladkú dobrotu, no nechce sa vám tráviť veľa času s prípravou? Vyskúšajte tento vynikajúci dezert, ktorý budete mať pripravený behom 10 minút, a jeho chuť vás úplne dostane! Rýchla lavašová palacinka s gaštanovo-tvarohovou náplňou úspešne zaženie chute na sladké, zasýti a takisto dodá bielkoviny. Kombinácia tvarohu a gaštanov ukrytá v tomto škoricovom ceste vám učaruje. Mňam!

Tento rýchly dezert odporúčam pripraviť so špaldovým škoricovým lavašom, no ak ho nemáte k dispozícii, použiť môžete aj arabský chlieb či tortillu, prípadne ak máte viac času, pripraviť si môžete vlastné palacinkové cesto.

Táto fit plnka z tvarohu a gaštanového pyré je neskutočnou lahôdkou. Gaštanový krém môžete mimo tohto receptu použiť aj ako náplň do koláčov či torty. Ideálne by bolo, ak by sa vám podarilo zohnať gaštanové pyré bez cukru - predáva sa v skle v bio obchodoch alebo online. Ak vám však nevadí pridaný cukor, môžete použiť klasické mrazené gaštanové pyré.

Na osladenie som použila trochu xylitolu. Ten však môžete v prípade záujmu zameniť za iné sladidlo, podľa vašich preferencií. Skvelé budú aj flavdrops (odporúčam tieto) . Palacinky som napokon už len poliala horkou čokoládou a posypala mrazom sušeným ovocím (kúpite tu) , ktoré dezert nie len dozdobili, no taktiež mu dodali skvelú chuť. Ak ich máte k dispozícii, určite ich odporúčam použiť.

Nech vám chutí :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Ingrediencie

  • 1 plát (150 g) škoricového špaldového lavaša (prípadne arabský chlieb alebo tortilla)
  • 200 g rozmrazeného gaštanového pyré (ideálne bez cukru)
  • 250 g roztierateľného nízkotučného tvarohu
  • 2 PL xylitolu (odporúčam tento)
  • horká čokoláda, lyofilyzované maliny (voliteľné) (kúpite tu)

Postup

  1. V miske si spolu poriadne rozmiešame tvaroh s rozmrazeným gaštanovým pyré a xylitolom dohladka.
  2. Plát lavaša rozprestrieme, a potom prehneme na polovicu.
  3. Polovicu gaštanového krému natrieme po celej dĺžke lavaša.
  4. Lavaš stočíme pozdĺžne napevno do palacinky.
  5. Napokon palacinky zvrchu a zo strán potrieme zvyšným krémom.
  6. V prípade záujmu môžeme palacinky poliať roztopenou čokoládou a posypať lyofilyzovaným ovocím.
  7. Palacinky skladujeme v chladničke a skonzumujeme ich do 3 dní.
Čas prípravy10 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal290 KCal
Sacharidy55 g
Vláknina0 g
Bielkoviny13 g
Tuky1 g
...
Lucia Wagner
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu