
Rýchle cuketové rezance s krevetami
Vyskúšajte tento 15 minútový recept s cuketou a krevetami - je úplne jednoduchý na prípravu a ideálny ako ľahšia letná večera. Zároveň toto osviežujúce jedlo ponúka pomerne nízky obsah kalórií a sacharidov.
Základom tohto fit receptu je cuketa, krevety a sušené paradajky. Tieto suroviny dochutíme citrónom, cesnakom, petržlenovou vňaťou, troškou čili a napokon parmezánom. S touto kombináciou skutočne nie je čo pokaziť. Jedna porcia tohto jedla obsahuje len okolo 300 kcal, 34 g bielkovín a iba 16 g sacharidov.
Na to, aby cuketové rezance rýchlo zmäkli, použijeme zeleninový vývar, prípadne vodu. Rezance z cukety neodporúčam variť príliš dlho, aby veľmi nezmäkli - najlepšie sú, keď sú ešte jemne dochrumkava.
Cuketové rezance si pripravíte pomocou špiralizéra (kúpite tu) , prípadne pomocou kuchynskej škrabky. A ak si náhodou nechcete pripraviť rezance z cukety, pokojne v recepte použite klasické celozrnné alebo strukovinové špagety.
Prajem vám dobrú chuť :)
Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.
Ingrediencie
- Na krevety:
- 400 g rozmrazených kreviet
- 1/2 ČL čili kúskov (odporúčam tieto)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- soľ a čerstvo pomleté čierne korenie (podľa chuti)
- Na cuketové rezance:
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 malá šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 40 g sušených paradajok (odporúčam tieto)
- šťava a kôra z 1 citróna
- 50 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
- 4 menšie cukety
- nasekaná petržlenová vňať (podľa chuti)
- 2 PL strúhaného parmezánu
Postup
- Cukety poriadne umyjeme, odrežeme z nich konce a pomocou špiralizéra (alebo škrabky) ich nastrúhame na tenšie rezance. Odložíme bokom.
- Vo väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme rozmrazené krevety, roztlačené strúčiky cesnaku, čili kúsky, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie.
- Zmes miešame na miernom plameni približne 5 minút.
- Potom krevety premiestnime do misky.
- V tej istej panvici si rozohrejeme ďalšiu lyžicu olivového oleja a opražíme na ňom nadrobno nasekanú šalotku do sklovita.
- Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané sušené paradajky, citrónovú šťavu a kôru a zeleninový vývar (alebo vodu).
- Zmes dve minúty miešame a potom pridáme pripravené krevety, cuketové rezance a petržlenovú vňať.
- Všetko spolu miešame ešte 3 minúty a na záver jedlo posypeme parmezánom.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 305 KCal | |
Sacharidy | 16 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 34 g | |
Tuky | 11 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez lepkuBez orechovBezlaktózové recepty na obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereBezlepkové recepty s cuketou bez múky
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.