Fit Recepty
Sleduj ma
Rýchle cuketové rezance s krevetami

Rýchle cuketové rezance s krevetami

Vyskúšajte tento 15 minútový recept s cuketou a krevetami - je úplne jednoduchý na prípravu a ideálny ako ľahšia letná večera. Zároveň toto osviežujúce jedlo ponúka pomerne nízky obsah kalórií a sacharidov.

Základom tohto fit receptu je cuketa, krevety a sušené paradajky. Tieto suroviny dochutíme citrónom, cesnakom, petržlenovou vňaťou, troškou čili a napokon parmezánom. S touto kombináciou skutočne nie je čo pokaziť. Jedna porcia tohto jedla obsahuje len okolo 300 kcal, 34 g bielkovín a iba 16 g sacharidov.

Na to, aby cuketové rezance rýchlo zmäkli, použijeme zeleninový vývar, prípadne vodu. Rezance z cukety neodporúčam variť príliš dlho, aby veľmi nezmäkli - najlepšie sú, keď sú ešte jemne dochrumkava.

Cuketové rezance si pripravíte pomocou špiralizéra (kúpite tu) , prípadne pomocou kuchynskej škrabky. A ak si náhodou nechcete pripraviť rezance z cukety, pokojne v recepte použite klasické celozrnné alebo strukovinové špagety.

Prajem vám dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • Na krevety:
  • 400 g rozmrazených kreviet
  • 1/2 ČL čili kúskov (odporúčam tieto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie (podľa chuti)
  • Na cuketové rezance:
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 malá šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 40 g sušených paradajok (odporúčam tieto)
  • šťava a kôra z 1 citróna
  • 50 ml zeleninového vývaru (alebo vody)
  • 4 menšie cukety
  • nasekaná petržlenová vňať (podľa chuti)
  • 2 PL strúhaného parmezánu
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cukety poriadne umyjeme, odrežeme z nich konce a pomocou špiralizéra (alebo škrabky) ich nastrúhame na tenšie rezance. Odložíme bokom.
  2. Vo väčšej panvici si rozohrejeme olivový olej.
  3. Pridáme rozmrazené krevety, roztlačené strúčiky cesnaku, čili kúsky, citrónovú šťavu, soľ a mleté čierne korenie.
  4. Zmes miešame na miernom plameni približne 5 minút.
  5. Potom krevety premiestnime do misky.
  6. V tej istej panvici si rozohrejeme ďalšiu lyžicu olivového oleja a opražíme na ňom nadrobno nasekanú šalotku do sklovita.
  7. Potom pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané sušené paradajky, citrónovú šťavu a kôru a zeleninový vývar (alebo vodu).
  8. Zmes dve minúty miešame a potom pridáme pripravené krevety, cuketové rezance a petržlenovú vňať.
  9. Všetko spolu miešame ešte 3 minúty a na záver jedlo posypeme parmezánom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal305 KCal
Sacharidy16 g
Vláknina5 g
Bielkoviny34 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu