
Rýchle tortilly plnené krémovým cícerovým šalátom
Milujem rýchle recepty s tortillami - dá sa s nimi totiž vytvoriť toľko zaujímavých a chutných kombinácií. A tieto rýchle tortilly plnené krémovým cícerovým šalátom sa hneď po prvom vyskúšaní zaradili medzi mojich obľúbencov. Zdravý cícerový šalát si môžete mimo tortilly vychutnať napríklad aj s čerstvým pečivom. Je to 10-minútový bezmäsitý recept plný zdravých, chutných a nutrične hodnotných ingrediencií. Poďte ho skúsiť, isto si pochutíte.
V tomto šaláte použijeme ako hlavnú ingredienciu cícer - ten poskytuje nielen skvelé nutričné vlastnosti, no má tiež jemne orieškovú chuť, ktorá sa do tohto šalátu neskutočne hodí. Odporúčam použiť cícer z konzervy, alebo z vákuového balenia - je už uvarený, takže vám podstatne skráti čas prípravy. U mňa doma v zásobe cícer nikdy nesmie chýbať. Dressing si pripravíme z kombinácie tahini, kari korenia a gréckeho jogurtu na zjemnenie. Jeho chuť je priam dokonalá a krásne sa hodí práve k cíceru.
K šalátu môžete použiť celozrnnú alebo domácu tortillu. Takisto budú chuťovo pasovať aj tortilly zo zeleniny - skvelá je napríklad mrkvová alebo cviklová tortilla (kupujem ich v Lidl). Recept je bohatý na vlákninu a 1 porcia obsahuje menej ako 300 kcal a 15 g bielkovín.
Prajem vám dobrú chuť :)
Ingrediencie
- 1 konzerva (400 g) uvareného cíceru (odporúčam tento)
- 2 PL nízkotučného gréckeho bieleho jogurtu
- 1 PL tahini (odporúčam túto tahini)
- 2 ČL kari korenia (odporúčam toto)
- 1 pretlačený strúčik cesnaku
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate alebo koriandru
- 4 PL nasekanej jarnej cibuľky
- 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
- 1/4 ČL čerstvo namletého čierneho korenia
- 4 celozrnné alebo domáce tortilly (4 x 60 g)
- listový šalát
Postup
- Cícer zbavíme nálevu a v miske ho roztlačíme pomocou vidličky.
- Pridáme k nemu jogurt, tahini, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, soľ, kari korenie a mleté čierne korenie. Šalát poriadne premiešame.
- Tortilly ohrejeme, naplníme cícerovým šalátom, šalátovými listami a napokon dozdobíme jarnou cibuľkou a petržlenovou vňaťou alebo koriandrom.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 298 KCal | |
Sacharidy | 43 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 12 g | |
Tuky | 8 g |