Šošovicové cestoviny s brokolicovou omáčkou a morskými plodmi
Zdieľaj recept s priateľmi:
Zdravé jedlo, ktoré budete mať na stole do pol hodinky - vyskúšajte tieto šošovicové cestoviny s brokolicovou omáčkou a morskými plodmi. Kombinácia chutí bola naozaj podarená, no ak náhodou neobľubujete morské plody, môžete si recept pripraviť aj bez nich, prípadne ich nahradiť tuniakom alebo kuracím mäsom. Recept na túto brokolicovú omáčku si isto uložte, je neskutočne jednoduchá a chutná a isto ju využijete aj pri iných jedlách.
Ako základ receptu som použila šošovicové fusilli Sam Millls, vďaka ktorým je celý recept bez lepku, a nie len to. Zároveň je jedlo bohatšie na nutrienty, v porovnaní s klasickými cestovinami. Poteší vyšší obsah bielkovín, vlákniny a mikronutrientov. Šošovicové cestoviny doplníme o chutnú omáčku pripravenú z brokolice a kozieho syra.
Jednoduchá brokolicová omáčka na cestoviny pozostáva iba z niekoľkých surovín, a to brokolice, cesnaku, citrónovej šťavy, soli a mletého čierneho korenia. Na zjemnenie omáčky som ešte použila mäkký kozí syr, ktorý dotvoril jej jedinečnú chuť a konzistenciu. Okrem kozieho syra však môžete použiť aj iný mäkký syr, prípadne bryndzu pre výraznejšiu chuť, alebo cream cheese.
Vo vriacej, mierne osolenej vode uvaríme šošovicové cestoviny do mäkka (približne 8 minút).
Očistenú a nadrobno nakrájanú brokolicu vložíme do hrnca spolu s očistenými strúčikmi cesnaku a zalejeme ju vodou tak, aby voda presahovala zhruba 2 cm nad brokolicu.
Brokolicu varíme približne 15 minút do mäkka.
Potom brokolicu rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka.
Do brokolicovej omáčky pridáme citrónovú šťavu, kozí syr, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie a dobre ju rozmiešame.
Vo väčšej panvici si ohrejeme rozmrazené morské plody spolu s hráškom. Miešame ich približne 5 - 7 minút.
Uvarené cestoviny precedíme, a potom ich naservírujeme do tanierov spolu s brokolicovou omáčkou a morskými plodmi s hráškom.