Fit Recepty
Sleduj ma
Špenátové halušky zo špaldovej múky s bryndzou a tvarohom

Špenátové halušky zo špaldovej múky s bryndzou a tvarohom

Tieto zdravé špenátové halušky zo špaldovej múky s bryndzou a tvarohom patria odteraz jednoznačne medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Sú chutné, sýte, jednoduché na prípravu a v tejto odľahčenej verzii ponúkajú aj množstvo bielkovín, vlákniny a nutrientov. Určite vám odporúčam tento recept vyskúšať.

Tvaroh v spojení s bryndzou slúži v recepte nielen na zníženie tuku a zvýšenie obsahu bielkovín, no takisto celé jedlo osvieži. Zároveň sú tieto špaldové špenátové halušky poriadne sýte, avšak čo je dôležité, nemám po nich pocit ťažkého žalúdku, ako to u mňa býva po klasických bryndzových haluškách.

Na tieto halušky potrebujete iba 2 základné suroviny, a to špaldovú múku a špenátový pretlak. Tie zmiešame s vodou, soľou a cesto na špenátové halušky je hotové. Príprava celého jedla je teda tak jednoduchá, že ju zvládne akýkoľvek začiatočník v kuchyni, a to aj do 30 minút. Pre najlepší výsledok však nezabudnite použiť polohrubú špaldovú múku.

Poďte si cez víkend pripraviť toto chutné jedlo, pripravené na zdravší spôsob. Doplňte špenátové halušky o kyslé mlieko a verím, že im nikto neodolá.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g polohrubej špaldovej múky (odporúčam túto)
  • 450 g špenátového pyré (mrazeného pretlaku)
  • 300 ml vody
  • 1 ČL soli (odporúčam túto)
  • 250 g bryndze
  • 250 g jemného tvarohu
  • trochu mlieka (alebo kefíru)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si zmiešame špaldovú múku so soľou, vodou a rozmrazeným špenátovým pretlakom.
  2. Vo veľkom hrnci necháme prevrieť vodu, do ktorej pridáme štipku soli a lyžicu oleja (aby sa halušky nelepili).
  3. Hotové hustejšie cesto hádžeme do vriacej vody a varíme ich, dokým halušky nevyplávajú na povrch (okolo 5 minút). Potom ich precedíme.
  4. Medzičasom si spolu rozmiešame tvaroh s bryndzou a mliekom, prípadne kefírom podľa potreby tak, aby ste dosiahli požadovanú hustotu omáčky.
  5. Uvarené špenátové halušky podávame teplé spolu s bryndzovou omáčkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal648 KCal
Sacharidy74 g
Vláknina14 g
Bielkoviny42 g
Tuky16 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu