Špenátové halušky zo špaldovej múky s bryndzou a tvarohom
Zdieľaj recept s priateľmi:
Tieto zdravé špenátové halušky zo špaldovej múky s bryndzou a tvarohom patria odteraz jednoznačne medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Sú chutné, sýte, jednoduché na prípravu a v tejto odľahčenej verzii ponúkajú aj množstvo bielkovín, vlákniny a nutrientov. Určite vám odporúčam tento recept vyskúšať.
Tvaroh v spojení s bryndzou slúži v recepte nielen na zníženie tuku a zvýšenie obsahu bielkovín, no takisto celé jedlo osvieži. Zároveň sú tieto špaldové špenátové halušky poriadne sýte, avšak čo je dôležité, nemám po nich pocit ťažkého žalúdku, ako to u mňa býva po klasických bryndzových haluškách.
Na tieto halušky potrebujete iba 2 základné suroviny, a to špaldovú múku a špenátový pretlak. Tie zmiešame s vodou, soľou a cesto na špenátové halušky je hotové. Príprava celého jedla je teda tak jednoduchá, že ju zvládne akýkoľvek začiatočník v kuchyni, a to aj do 30 minút. Pre najlepší výsledok však nezabudnite použiť polohrubú špaldovú múku.
Poďte si cez víkend pripraviť toto chutné jedlo, pripravené na zdravší spôsob. Doplňte špenátové halušky o kyslé mlieko a verím, že im nikto neodolá.