
Tvarohovo-gaštanový koláč s banánom a čokoládou
Máte chuť na jednoduchý a rýchly zákusok? V tom prípade určite skúste tento tvarohovo-gaštanový koláč s banánom a čokoládou, ktorý je bez múky, je pomerne nízkokalorický a je ako stvorený do jesenného obdobia. Ja som si ho teda obľúbila na prvé ochutnanie. A ďalšou jeho výhodou je extrémne jednoduchá a rýchla príprava.
Spolu s banánmi a roztopenou horkou čokoládou je tento zdravý gaštanový zákusok priam neodolateľný. Gaštany sú navyše bohaté na draslík, rutín, ktorý podporuje pružnosť ciev, na vitamín C, B6 a horčík. V prípade, že použijete sladené gaštanové pyré, môžete med buď úplne vynechať alebo ho nahradiť štipkou stévie. Tvaroh môžete použiť jemný alebo hrudkovitý, je to len na vás.
Ak milujete gaštany a zákusky z nich, určite tento šťavnatý gaštanový koláč s tvarohom, banánom a čokoládou vyskúšajte.
Ingrediencie
- 500 g gaštanového pyré
- 4 vajcia
- 250 g tvarohu (ľubovoľného)
- 2 PL medu (odporúčam tento)
- 2 banány
- 40 g horkej čokolády (odporúčam túto)
- 1/2 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
Postup
- V miske si poriadne rozmiešame gaštanové pyré s tvarohom, vajíčkami a medom.
- Cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmermi zhruba 22 x 22 cm) a pečieme 25-30 minút pri 180 stupňoch.
- Po dopečení necháme koláč vychladnúť a následne na neho poukladáme kolieska banánu a polejeme ho čokoládou roztopenou spolu s kokosovým olejom.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 12 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 186 KCal | |
Sacharidy | 19 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 7 g |