Fit Recepty
Sleduj ma
Vajíčková pizza kapsa

Vajíčková pizza kapsa

Plnená vajíčková pizza kapsa je fit recept perfektný na večeru či obed. Ak vám už dochádza inšpirácia na nové jedlá z vajíčok, poďte tento recept vyskúšať. Som si istá, že vám bude chutiť.

Originálna pizza kapsa, nazývaná ako Calzone pochádza z talianskeho Neapolu. Je to v podstate plnené a upečené pizza cesto. Naplniť si ju môžete v podstate akýmikoľvek surovinami, no najčastejšie sa používajú suroviny, ktoré idú aj na pizzu. Ja som v tomto recepte teda použila moju obľúbenú kombináciu, no pokojne sa s náplňami vyhrajte podľa vlastných predstáv. Perfektne môže poslúžiť napríklad aj špenát, čerstvá mozzarella, paradajky, kuracie alebo iné mäso, tuniak, zelenina, vajíčka či ricotta.

Ja som však recept na pizza kapsu trochu obmenila a pripravila som z nej diétnejšiu verziu bez kysnutia. Hlavné zložky receptu na cesto tvoria vajíčka a celozrnná špaldová múka. Viete si teda predstaviť že cesto nechutí rovnako ako klasické Calzone, avšak myslím si, že sa mi vydarilo a táto vajíčková pizza kapsa chutí vynikajúco. Buďte však pripravení na chuť vajíčok! :)

Táto pizza kapsa z vajec má úžasne chrumkavú vonkajšiu časť a vo vnútri na vás čaká prekvapenie v podobe neodolateľnej kombinácie surovín. Z uvedeného receptu vám výjde 1 veľká a sýta porcia. Na večeru mnohým pravdepodobne postačí aj polovica tejto pizza kapsy.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 60 g celozrnnej špaldovej múky (alebo pohánkovej)
  • 1 prelisovaný strúčik cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/4 ČL oregana
  • na náplň:
  • 30 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL vody
  • 70 g kvalitnej šunky
  • 50 g húb (napr. šampiňóny)
  • 30 g strúhanej mozzarelly
  • 30 g kukurice

Postup

  1. Všetky suroviny na vajíčkové pizza cesto spolu poriadne rozmiešame.
  2. Následne cesto vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pečenie (s priemerom okolo 26 cm).
  3. Cesto pečieme 20 minút pri 190 stupňoch, pričom ho v polovici pečenia povytiahneme a rýchlo do neho urobíme pomocou vidličky niekoľko dierok.
  4. Po 20 minútach cesto vyberieme.
  5. Cesto potrieme paradajkovým pretlakom.
  6. Na jednu polovicu cesta napokon poukladáme nadrobno nakrájané huby, šunku, kukuricu a syr.
  7. Pizza kapsu preložíme na polovicu a dáme ju zapiecť ešte na 10 minút pri 190 stupňoch.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal626 KCal
Sacharidy51 g
Vláknina10 g
Bielkoviny50 g
Tuky23 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu