Máte radi domáce rybacie nátierky? V takom prípade si tento 5-minútový recept musíte uložiť. Výborná 5-minútová nátierka zo šprotov s olivami vám ulahodí svojou chuťou, jednoduchosťou prípravy a navyše vášmu telu poskytne aj dávku bielkovín, zdravých tukov a s nimi aj omega 3 mastných kyselín.
Namiesto masla v nátierke použijeme nízkotučný roztierateľný tvaroh, ktorý dodá nátierke sviežejšiu chuť a dodá i bielkoviny. Do nátierky si môžete prípadne pridať aj kúsky sušených paradajok či nasekanú bazalku alebo iné bylinky (pažítka či kôpor).
Nátierku som pripravovala z viditeľne chutných údených šprot SOKRA v olivovom oleji, ktoré vytvárajú jej výraznú chuť. Šproty sú zároveň skvelým zdrojom vitamínov A, D, E a množstva minerálnych látok na čele s vápnikom, zinkom, jódom, železom a selénom.
Túto pomazánku odporúčam skladovať v uzavretej nádobe a skonzumovať do 3 dní. Najlepšie chutí po odležaní v chladničke aspoň 2 hodiny (jej chute sa krásne prepoja).
Šprotová nátierka je tiež skvelá ako výrazný dip ku krekrom či nakrájanej zelenine. Prípadne si ňou môžete potrieť tortillu, naplniť ju obľúbenou zeleninou a jednoducho zrolovať. Skúste, ak máte radi rybacie pochúťky, isto vám zachutí.