
Zapekaná kapusta s vajíčkami
Zapekaná kapusta s vajíčkami je rýchle a zdravé jedlo z kapusty, ktoré naviac aj veľmi dobre chutí. Poďte vyskúšať tento šikovný recept, na ktorý potrebujete iba 3 základné suroviny - kapustu, vajcia a trochu špaldovej múky. Tie doplníme už len o koreniny a soľ a pre chuť môžete pridať aj kúsky kvalitnej šunky. A o zdravý recept na večeru máte postarané ;)
Komu sa nezíjdu do zásoby jednoduché a chutné recepty z kapusty, však? Sama mám túto zeleninu veľmi rada, no častokrát ju v obchode prehliadam, pretože neviem, čo s ňou. Toto je ďalší z receptov, ktoré by som zaradila do kategórie úspešných, a to z celkového hľadiska. Mám totiž rada, keď je jedlo rýchle, zdravé, chutné, nutrične hodnotné a tiež nenáročné na suroviny. To sa potom varí! :)
Zapekaná kapusta s vajíčkami je ideálna ako ľahšia večera. Jedlo je bohaté na bielkloviny, vlákninu a neobsahuje ani veľa sacharidov.
Z uvedených surovín vám výjdu 2 porcie. Tak sa teda poďte pozrieť na recept. Je úplne jednoduchý.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 700 g hlávkovej kapusty
- 4 veľké vajcia
- 50 g špaldovej múky (prípadne inej)
- 100 g kvalitnej šunky (môžete vynechať)
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1/4 ČL mletej rasce
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- 2 strúčiky cesnaku
Postup
- Kapustu umyjeme a nastrúhame ju na strúhadle nahrubo.
- V miske rozmiešame vajíčka spolu s múkou, prelisovanými strúčikmi cesnaku, soľou a koreninami.
- Pridáme nastrúhanú kapustu a môžeme vmiešať aj na drobné kúsky nakrájanú šunku.
- Cesto dobre zamiešame a vylejeme ho do olejom potretej zapekacej formy (s rozmermi okolo 30x25 cm).
- Kapustu pečieme 35-40 minút pri 200 stupňoch, dokým nebude upečená aj vo vnútri.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 334 KCal | |
Sacharidy | 26 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 21 g | |
Tuky | 13 g |