Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravá kokosová Raffaello torta

Zdravá kokosová Raffaello torta

Kokosové koláče sú moje najobľúbenejšie! Môžem v nich totiž použiť všetko, čo mám rada - strúhaný kokos, kokosovú múku aj kokosové mlieko. Táto zdravá kokosová torta je vynikajúca, jednoduchá na prípravu a poteší i hostí, ktorí nie sú zameraní na konzumáciu fit stravy, resp. koláčov bez ťažkých maslových krémov plných cukru. Jemné voňavé cesto s kokosovým krémom vám bude pripomínať Raffaello dezert a vám napadne viac než tisíc slov, ktorými by sa dal opísať.

Fit Kokosová Raffaello torta neobsahuje vajcia, bielu múku ani klasický cukor a jej základ tvoria hlavne kokosové produkty a mascarpone. Držím vám palce, aby ste nezjedli celý krém ešte pred tým, než ho navrstvíte na tortu :) Milovníci kokosu by sa mali mať na pozore ale nebojte sa - krému bude dostatok aj v prípade, že mu neodoláte. V tomto recepte som použila hrubšiu vrstvu kokosového krému, čím sa zvýraznila jeho výnimočná chuť. Ak by ste si predsa len chceli pripraviť kokosový krém v diétnejšej verzii, namiesto mascarpone môžete použiť buď nízkotučný cream cheese, alebo aj nízkotučný, rozotierateľný tvaroh.

Ak nemáte doma originál ovsenú múku, ktorú kúpite napríklad aj v eshopoch s proteínmi a ďalšími doplnkami výživy, môžete si ju poľahky vyrobiť aj doma pomletím ovsených vločiek na jemnú “múku”.

Recept na túto kokosovú tortu je skvelý na rôzne oslavy, Vianoce a verím, že si nájde priaznivcov aj ako zdravá narodeninová torta. Vyskúšajte a podeľte sa o svoje fotky a zážitky - prajem vám dobrú chuť.

Aby vám recept vyšiel na jedničku, nezabudnite na odmeranie surovín použiť 1 hrnček s objemom 250 ml.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V prvom kroku si zmiešame vo veľkej mise všetky suché ingrediencie - ovsenú a kokosovú múku, strúhaný kokos, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  2. V druhej mise si zmiešame jablkové pyré s agáve sirupom a kokosovým mliekom.
  3. Pridáme ich do suchej zmesi a premiešame metličkou na hladké cesto.
  4. Dno 20 cm tortovej formy si vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme cesto a zrovnáme špachtľou.
  5. Tortu pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov Celzia približne 50-55 minút. Vyberieme ju po tom, čo vytiahneme čisté špáradlo zapichnuté do stredu torty.
  6. Kým sa nám torta pečie, vymiešame si krém z mascarpone, kokosovej smotany, strúhaného kokosu a agáve sirupu. Krém prikryjeme a odložíme do chladničky.
  7. Upečenú tortu necháme vychladnúť, navrstvíme na ňu krém a následne ju opatrne uvoľníme z formy. Tortu nakrájame a môžeme podávať.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy65 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal246 KCal
Sacharidy14 g
Vláknina2 g
Bielkoviny3 g
Tuky19 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu