Flapjack je tradičná ovsená tyčinka originálne pochádzajúca z Anglicka. Banánový flapjack s arašidovým maslom je chutným a praktickým snackom na ráno, no dodá vám tiež kvalitnú energiu počas fyzicky namáhavejších aktivít. Vytvoriť sa dá v rôznych chutných variáciách. Vyskúšajte ju v tejto zdravej a nutrične hodnotnej verzii s banánmi a arašidovým maslom. Domáci banánový flapjack je extrémne jednoduchý a rýchly na prípravu, presvedčte sa o tom sami.
Táto šikovná tyčinka plná minerálov, vitamínov a zdravých tukov je pripravená bez múky, vajec a mlieka. Vychutnať si ju tak môžu i rôzni alergici. Ak chcete znížiť množstvo sacharidov a cukru v recepte, môžete vynechať med a dosladiť si tieto flapjacky napríklad stéviou. V recepte použite zrelé banány a tyčinky tak budú aj bez medu príjemne sladké. Škorica banánový flapjack krásne rozvonia, kokosový olej mu pomôže k správnej konzistencii a ovsené vločky prispejú vlákninou. Arašidové maslo sa zase postará o dávku bielkovín a zdravých tukov. Arašidové maslo môžete v prípade záujmu nahradiť akýmkoľvek iným maslom - napríklad mandľovým či kešu maslom.
Zabaľte si tento zdravý banánový flapjack s arašidovým maslom so sebou do práce, do školy alebo na dlhé cesty. Určite ich oceníte nie len pre ich dobrú chuť ale i hodnotnú energiu, ktorú vám dodajú.
Banány si v miske roztlačíme pomocou vidličky na pyré.
Následne k banánom primiešame arašidové maslo, roztopený kokosový olej, med, škoricu a na záver aj ovsené vločky.
Vzniknuté cesto vložíme do papierom na pečenie vystlatej zapekacej misy (s rozmerom zhruba 15x23cm) a pečieme ho 40 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
Po dopečení necháme flapjack chvíľu vychladnúť a následne ho rozkrájame na tyčinky.