
Celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou
Super chutné a najmä neskutočne jednoduché jedlo s bryndzou. Skúste tieto nutrične hodnotné celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou. Ak ste celiatik/celiatička, môžete si jedlo pripraviť aj za pomoci pohánkových cestovín. Na základný recept vám dokonca postačia iba 3 suroviny. Nutrične skvelé jedlo bohaté na bielkoviny, pripravené za menej ako pol hodinu!
Super fit tip na rýchly obed, ktorý zasýti na dlho. Potrebujete iba cestoviny, špenát a bryndzu - iba tri suroviny a chutný obed máte na stole. Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete. Nájdete v ňom množstvo živín vrátane vlákniny, vápnika a bielkovín. Nezanedbateľné plus je v tom, že jedna šálka surového špenátu nemá ani len desať kilokalórií. Bryndza je našim bielym pokladom. Upravuje prirodzenú črevnú mikroflóru, trávenie a vysoký krvný tlak. Nachádza sa v nej množstvo kvalitných bielkovín, minerálov a vitamínov B-komplexu. Je skvelá pri alergiách, rednutí kostí, cukrovke a zvyšuje imunitu.
Použitím pohánkových cestovín obohatíte jedlo o ďalšie skvelé vitamíny a minerály. Dbajte o to, čo jete a vaše telo sa vám odvďačí. Tieto zdravé, celozrnné cestoviny s bryndzovo-špenátovou omáčkou si môžete dopriať na obed aj večeru a podávať ich môžete samostatne alebo napríklad s vašim obľúbeným šalátom.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 300 g celozrnných cestovín (napr. kolienka) (odporúčam tieto)
- 400 g mrazeného špenátového pretlaku
- 250 g bryndze
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode do mäkka.
- V druhom hrnci si na miernom plameni ohrejeme rozmrazený špenátový pretlak.
- Keď sa z neho odparí voda, pridáme nadrobenú bryndzu a zmes miešame dokým sa bryndza neroztopí.
- Hrniec odstavíme z tepla a do omáčky vmiešame uvarené cestoviny.
- Podľa potreby dochutíme a podávame.
- Jedlo môžeme doplniť napríklad aj o šalát, cherry paradajky, prípadne nastrúhaný syr či čerstvú mozzarellu.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 415 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 25 g | |
Tuky | 15 g |