Fit Recepty
Sleduj ma
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou

Najnovšie je toto naše najobľúbenejšie jedlo s medvedím cesnakom. Po tejto kombinácii pesta z medvedieho cesnaku s perfektne dochutenou hlivou ústricovou a celozrnnými cestovinami sa budete zalizovať až za ušami, dúfam, minimálne tak ako my. V sezóne medvedieho cesnaku si tento recept určite zamilujete.

Medvedí cesnak má perfektné prečisťovacie vlastnosti, pomôže aj pri žalúdočných či kožných problémoch, problémoch s vyskoým krvným tlakom, kŕčovými žilami aj bolesťami hlavy. Listy rastliny obsahujú vitamín C, alicín a iné látky s obsahom síry, selén, vitamíny B – najmä pyridoxin B6. Jeho listy majú (rovnako ako klasický cesnak) anitbakteriálny, antioxidačný, protirakovinotvorný, protisklerotický a imunostimulačný účinok.

Hliva ustricová je tiež dobre známa svojimi blahodárnymi účinkami na zdravie. Chráni srdce a cievy, posilňuje organizmus, pomáha v boji s rakovinou a navyše je to prírodné antibiotikum.

Doprajte si toto zdravé, nutrične hodnotné jedlo na obed či na večeru. Určite to nebude prvý a poslednýkrát :)

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vriacej vode domäkka.
  2. Medvedí cesnak poriadne umyjeme a usušíme.
  3. Následne ho spolu s olivovým olejom, orechami, citrónovou šťavou a soľou rozmixujeme v sekáčiku na jemnú pastu.
  4. Odporúčam pridať aj strúhaný parmezán, no v prípade že ho chcete vynechať, nič sa nestane (pesto bez neho vydrží dlhšie) - dodáva mu však ešte zaujímavejšiu chuť.
  5. Pokiaľ je pesto príliš husté, pridáme ešte trochu oleja a v prípade, že je príliš riedke, pridáme ešte orechy.
  6. Vo väčšej panvici si na rozpálenom kokosovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  7. Pridáme umytú a nakrájanú hlivu, zamiešame, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a miešame, dokým hliva nezmäkne - zhruba 5 minút.
  8. Uvarené cestoviny rozmiešame s polovicou hotového pesta, pričom pridávame viac podľa potreby (nutričné hodnoty sú vypočítané s polovičnou dávkou pesta).
  9. Na záver pridáme opečenú hlivu a jedlo podávame teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal677 KCal
Sacharidy89 g
Vláknina12 g
Bielkoviny19 g
Tuky24 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu