Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Cestoviny fettuccine s kelom, špenátom a tuniakovou omáčkou

Cestoviny fettuccine s kelom, špenátom a tuniakovou omáčkou

Milujete cestoviny no potrebujete nové nápady, ako ich pripraviť? Vyskúšajte tieto cestoviny fettuccine s kelom, špenátom a tuniakovou omáčkou, ktoré vás chytia za srdce. Spojenie listovej zeleniny a krémovej omáčky z tuniaka a syra vašim fettuccine (typ ploských, hrubých cestovín) dodá množstvo skvelej chuti. Hotové jedlo vyzerá ako z prvotriednej reštaurácie. Navyše je ľahko stráviteľné, plné bielkovín, vitamínov a minerálov. Ďalšie super, fit jedlo!

Kel pomáha pri problémoch s pečeňou, žalúdkom a pri črevných problémoch. Vďaka vysokému obsahu vlákniny priaznivo pôsobí na trávenie. Pomáha tiež pri znižovaní cholesterolu, posilňuje steny ciev a imunitný systém. Je významným zdrojom kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre krvotvorbu a zdravý vývoj plodu. Chráni takisto pred rakovinou prsníka a prostaty. Sú v ňom podstatne zastúpené minerály ako mangán, sodík, draslík, horčík, meď a železo. 100g kelu obsahuje až 308% odporúčanej dennej dávky (ODD) vitamínu A, 200% ODD vitamínu C a 1021% ODD vitamínu K.

Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, ktorá má zároveň minimum kalórií. Jeden hrnček tejto listovej zeleniny obsahuje viac ako dennú odporúčanú dávku vitamínov K (spevňuje kosti) a A (potrebný pre normálny rast a vývoj tela, obzvlášť pre zdravé kosti a zuby), takmer celú dávku mangánu a kyseliny listovej (dokáže znížiť riziko mŕtvice) a 40% horčíka (pomáha udržiavať zdravý krvný tlak). Špenát tiež pôsobí ako prevencia proti rakovine, pretože obsahuje viac ako desať rôznych flavonoidov, ktoré majú antioxidačné účinky. Vďaka obsahu betakaroténu a luteínu prospieva aj našim očiam.

Myslím si, že netreba viac dôvodov, prečo vyskúšať tento recept. Dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 200 g celozrnných fettuccine cestovín (odporúčam tieto)
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 2 hrste čerstvého kelu
  • 150 g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 2 PL masla
  • 300 ml mlieka
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • morská soľ
  • oregano

Postup

  1. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode domäkka.
  2. Na panvici si roztopíme 1 lyžicu masla a pridáme k nemu umytý kel a špenát.
  3. Osolíme morskou soľou, pridáme roztlačený strúčik cesnaku a oregano.
  4. Chvíľu opražíme, kým kel zmäkne a odstavíme z tepla.
  5. V menšom hrnci si na druhej lyžici masla opražíme cibuľu dozlatista.
  6. Pridáme tuniaka zbaveného šťavy, mlieko a nastrúhaný parmezán. Varíme, kým sa syr nerozpustí.
  7. Cestoviny posypeme kelovo-špenátovou zmesou, polejeme tuniakovou omáčkou a podávame teplé.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal780 KCal
Sacharidy75 g
Vláknina18 g
Bielkoviny56 g
Tuky24 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu