
Cviklovo jablkový šalát s feta syrom
Veľmi chutný šalát plný vitamínov z cvikly, jabĺk a chrenu, doplnený o syr feta a chrumkavé oriešky. Tento zdravý cviklovo jablkový šalát s feta syrom sa určite oplatí vyskúšať, či už ako ľahkú večeru alebo ako prílohu k mäsitým jedlám.
Jednoduchý cviklovo-jablkový šalát s fetou odporúčam pripraviť aj napríklad počas Vianoc alebo Veľkej noci, kedy sa náramne hodí nielen ako zdravé predjedlo, ale taktiež aj ako zdravá príloha k jedlám, najmä tým mäsitým. Šalát môžeme podávať uložený napríklad na špenátových listoch. Červenú repu varíme vo vode neošúpanú, vďaka čomu si zachová viac živín.
Šalát je plný vitamínov, minerálov a tiež bielkovín a zdravého tuku, vďaka čomu vás aj menšia dávka šalátu dobre zasýti. Navyše by pri tomto recepte mali spozornieť aj všetci športovci, pretože bolo dokázané, že cvikla pomáha zlepšovať športový výkon a tiež znížiť krvný tlak. Vďaka vyššiemu obsahu vlákniny šalát pomôže aj s trávením.
Určite tento skvelý šalát vyskúšajte, som si istá, že si kombináciu červenej repy a jabĺk s feta syrom a chrumkavými orechami zamilujete. Najlepšie chutí, keď sa všetky jeho chute prepoja po odležaní v chladničke.
Ingrediencie
- 2 jablká
- 2 červené repy
- 2-3 PL chrenu (čerstvo nastrúhaný alebo sterilizovaný)
- 50g vlašských orechov (odporúčam tieto)
- 100g syra feta
- hrsť baby špenátu
Postup
- Cviklu uvaríme vo vriacej vode (zhruba 15 minút).
- Keď vychladne, ošúpeme ju a rozmixujeme na pyré.
- Nastrúhame si jablká, ktoré primiešame do cviklového pyré.
- Pridáme 2-3 lyžice nastrúhaného alebo sterilizovaného chrenu, vlašské orechy a nadrobený feta syr.
- Šalát podávame s trochou čerstvého baby špenátu.
Čas prípravy | 25 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 182 KCal | |
Sacharidy | 13 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 11 g |