
Fit gaštanovo-medový cheesecake
Ak máte radi gaštany, tento fit gaštanovo-medový cheesecake musíte vyskúšať! Gaštany v spojení s medom sú neodolateľné a o tom, ako chutia vo forme cheesecake-u ani nehovorím. Cheesecake sa hodí najmä v jesennom období. Je veľmi jednoduchý na prípravu a rozvonia vám celý byt. Vpustite jeseň do svojho bytu a vyskúšajte tento zdravý gaštanový cheesecake s medom.
Na korpus budeme potrebovať ovsené vločky a ak použijeme bezlepkové, vyčarujeme si tak bezlepkový cheesecake. Táto skvelá vlastnosť bude tešiť najmä celiatikov. Pripraviť ho budú môcť aj vaše deti či manžel. Postup je úplne jednoduchý a všetko, čo vám treba je jedna miska. Suroviny na korpus i plnku jednoducho zmiešate a pečiete - veď sa presvedčte sami.
Gaštanový cheesecake je oproti klasickým cheesecake-om diétnejší a nutrične hodnotnejší. Tento chutný fit gaštanový cheesecake môžete podávať posypaný kakaom a orechami. Skvele sa totiž hodia ku gaštanovej chuti tohto zákusku. Všetci milovníci gaštanov, vyzývam vás, určite tento jednoduchý gaštanový cheesecake s medom vyskúšajte.
Cheesecake nepečte dlhšie ako je uvedené v postupe, aby nebol suchý.
Ingrediencie
- na korpus:
- 200g najemno rozmixovaných/pomletých ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 2-3 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL kakaa (odporúčam toto)
- 1 PL gaštanového pyré
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 2 PL jablkového pyré (odporúčam toto)
- na plnku:
- 500g jemného tvarohu
- 200g nízkotučného cream cheese (smotanová nátierka - napr. Philadelphia)
- 250g gaštanového pyré (-1 PL)
- 4 PL medu (odporúčam tento)
- 2 veľké vajcia
- kakao, orechy (na ozdobu)
Postup
- Všetky suroviny na korpus spolu poriadne rozmiešame.
- Hotové cesto zatlačíme rukou na spodok veľkej tortovej formy vystlatej papierom na pečenie.
- Korpus pečieme 10 minút pri 160 stupňoch.
- V miske zmiešame všetky suroviny na plnku dohromady (v prípade hrudiek ich spolu aj rozmixujeme).
- Vzniknutú plnku vylejeme na sčasti upečený korpus.
- Cheesecake následne pečieme 60 minút pri 160 stupňoch, dokým vrch nezačne chytať zlatistú farbu.
- Následne ho vyberieme, posypeme kakaom, orechami a odložíme ho do chladničky.

Čas prípravy | 80 minút | |
Výdatnosť | 12 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 162 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 5 g |