Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Hovädzie mäso s brokolicou

Hovädzie mäso s brokolicou

Jednoduché, zdravé hovädzie mäso s brokolicou a výbornou omáčkou, hotové do 40 minút. Obsahuje množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov, čím je skvelé ako výdatný a sýty obed. Omáčka k tomuto mäsu predstavuje spojenie chutí cesnaku, zázvoru, pomarančovovej kôry, chilli a medu a vďaka nej sa budete po tomto jedle isto oblizovať až za ušami.

Mäkké mäsko dusené spolu s brokolicou má vďaka pridanej omáčke fantastickú chuť. Ja ju robím väčšinou hustejšiu a v prípade potreby na konci pridávam viac vody, pretože ak podávam toto fit hovädzie s prílohou, používam zvyšnú omáčku na jej poliatie. Skúste to, takto ochutená ryža je výborná!

Hovädzie mäso s brokolicou môžete podávať aj samostatne, ale najlepšie je s ryžou, kuskusom alebo bulgurom.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 300g brokolice
  • 200g hovädzieho karé
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • 1 hrnček vody
  • 4 PL slnečnicových semienok
  • 4 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
  • 2 PL pomarančovej kôry
  • 1 PL medu (odporúčam tento)
  • 1 PL škrobu (alebo tapiokovej múky)
  • 1/2 ČL zázvorového korenia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • štipka chilli korenia

Postup

  1. V hrnci alebo vo woku si rozpustíme lyžicu masla a dozlatista na ňom upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme na malé kúsky nakrájané hovädzie karé, minútu ho na cibuľke popražíme a následne ho zalejeme hrnčekom vody.
  3. Mäso prikryjeme a dusíme na miernom plameni 20 minút.
  4. Ak sa náhodou všetka voda odparí, prilejeme ďalšiu.
  5. Po 20 minútach k mäsu pridáme brokolicu a opäť ho prikryjeme.
  6. Brokolica aj mäso by mali byť tesne pod hladinou vody.
  7. V miske si zatiaľ pripravíme omáčku.
  8. Zmiešame sójovú omáčku, med, zázvorové korenie, pomarančovú kôru, štipku chilli korenia, prelisované strúčiky cesnaku a škrob (prípadne tapiokovú múku).
  9. Omáčku prilejeme k mäsu a brokolici, zamiešame, pridáme slnečnicové semienka a za občasného miešania dusíme ešte 5 minút.
  10. Ak chceme redšiu omáčku, pridáme ešte trocha vody.
  11. Hotové jedlo chutí najlepšie s ryžou, kuskusom alebo bulgurom.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal430 KCal
Sacharidy18 g
Vláknina7 g
Bielkoviny40 g
Tuky20 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu