Jablkovo-škoricová ryža v kokosovom mlieku je lahodný recept, vhodný ako sladký dezert či raňajky. Tento jednoduchý recept na mliečnu ryžu bude dokonalou voľbou pre tých, ktorí chcú skombinovať exotické chute s tradičnými ingredienciami. Mňam!
Túto mliečnu ryžu si pripravíme z jazmínovej ryže uvarenej v kokosovom mlieku a dochutíme ju jablkami a škoricou. Vďaka použitiu aromatickej jazmínovej ryže SOS a kokosového mlieka (plnotučného, z plechovky alebo kartóna) má táto mliečna ryža exotický nádych a dokonale krémovú konzistenciu.
Tento recept na mliečnu ryžu je tak vhodný aj pre tých, ktorí majú intoleranciu na laktózu. A okrem tejto výhody prináša aj jedinečnú chuť. Spojenie jablka, škorice a kokosu si v tomto prevedení isto zamilujete. Najlepšie chutí ešte teplá.
Ryžu nepreplachujeme a v hrnci ju zalejeme kokosovým mliekom, pridáme kokosový cukor, mletú škoricu a celú škoricu.
Ryžu varíme na slabšom plameni prikrytú po dobu 15 minút.
Potom do ryže vmiešame nadrobno nakrájané jablko, premiešame a varíme ešte 5 minút, aby jablká zmäkli. Ak ryža pohltila všetko kokosové mlieko, pridáme ešte trochu mlieka, prípadne vody, aby sme dosiahli krémovú konzistenciu.
Po 5 minútach ryžu odstavíme a môžeme ju ihneď podávať.