Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduché cestoviny s hráškovou omáčkou

Jednoduché cestoviny s hráškovou omáčkou

Dochádzajú vám inšpirácie na zeleninové omáčky na cestoviny? Skúste túto delikátnu hráškovú omáčku s kozím syrom v kombinácii s cestovinami zo šošovice. Je to nutrične hodnotná kombinácia bohatá na vlákninu, bielkoviny aj množstvo mikronutrientov. A dokonca nie len zdravá, ale aj nesmierne chutná! :)

Na zjemnenie chuti rada pridávam do hráškovej omáčky mäkký kozí syr. Ak by ste však preferovali verziu omáčky bez syra, môžete ho vynechať, omáčka však nebude tak lahodná. Cestoviny som napokon na ozdobu aj pre chuť posypala aj nadrobeným balkánskym syrom. Ak z receptu vynecháte syr, pripravíte si tak jednoducho vegánsku verziu. Cestoviny si môžete posypať aj lahôdkovým droždím, vďaka ktorému v jedle zvýšite obsah vitamínov (najmä B skupiny), a tiež zvýrazníte jeho chuť.

Táto zdravá krémová hrášková omáčka na cestoviny je úplne jednoduchá - príprava vám zaberie menej ako 15 minút. Okrem cestovín ju môžete použiť napríklad aj ako omáčku k mäsu a rybám.

Namiesto klasických cestovín rada už dlhú dobu používam práve strukovinové cestoviny. Jedlo totiž nie len nutrične obohatia, no takisto sú bez lepku, takže si ich môžu dopriať aj celiatici. Do tohto receptu som použila šošovicové fusilli od Sam Mills.

Prajem vám dobrú chuť.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 250 g šošovicových cestovín fusilli Sam Mills (kúpite tu)
  • 200 g mrazeného hrášku
  • 200 ml vody
  • 80 g mäkkého kozieho syra
  • hrsť lístkov z čerstvej bazalky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 cibule
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme do nej 1/2 ČL soli a následne v nej uvaríme šošovicové fusilli do mäkka (približne 8 minút). Po uvarení ich precedíme.
  2. Medzitým si do menšieho hrnca dáme mrazený hrášok, 200 ml vody, očistené strúčiky cesnaku, 1/2 cibule, šťavu z citróna a 1/2 ČL soli.
  3. Hrášok varíme približne 10 minút.
  4. Potom k nemu pridáme umyté lístky bazalky, mäkký kozí syr a varíme ich spolu 2 minúty.
  5. Hráškovú omáčku následne rozmixujeme dohladka pomocou tyčového mixéra.
  6. Omáčku zmiešame s uvarenými cestovinami, ktoré môžeme podávať napríklad posypané balkánskym či feta syrom a olivami, ideálne čo najskôr.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal467 KCal
Sacharidy63 g
Vláknina13 g
Bielkoviny31 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu