Fit Recepty
Sleduj ma
Kuracie stehná so špenátom a pórom v paradajkovej omáčke

Kuracie stehná so špenátom a pórom v paradajkovej omáčke

Šťavnaté fitness kuracie stehná so špenátom a pórom v paradajkovej omáčke s feta syrom chutia perfektne podávané s hnedou ryžou, kuskusom, celozrnnými cestovinami alebo pohánkou. Skvelý tip na fit obed alebo sýtu večeru s kuracím mäsom. Nízkosacharidové jedlo plné zeleniny a chutí, bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály. Variť sa dá zdravo a chutne zároveň, poďte sa o tom presvedčiť aj vďaka tomuto jednoduchému receptu.

Špenát je jednou z najvýživnejších potravín na svete, obsahuje množstvo živín vrátane vlákniny, vápnika a železa. Rada striedam jeho konzumáciu v surovom, no tiež tepelne upravenom stave. A v tomto recepte si veru našiel svoje miesto a so zvyšnými surovinami sa krásne dopĺňa nielen nutrične, ale aj chuťovo.

Tento fitness recept s kuracím mäsom poteší každého svojimi krásnymi farbami aj vôňami. Podávať ho môžete naozaj s čímkoľvek, podľa vašich preferencií. Pripravte si na obed tieto kuracie stehná v paradajkovej omáčke - hotové ich budete mať za menej ako 30 minút a zachutia určite celej rodinke. Tak dobrú chuť!

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 300g kuracích stehien
  • 300g baby špenátu
  • 150g cherry paradajok
  • 50g syra feta
  • 1 pór
  • 4 PL paradajkového pretlaku
  • 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL horčice
  • 1/2 ČL morskej soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej panvici alebo vo woku rozohrejeme lyžicu kokosového oleja.
  2. Do panvice pridáme narezané kuracie stehná (zbavené kostí a kože) a 2-3 minúty ich miešame, aby sa mäso uzavrelo z každej strany.
  3. Následne do panvice pridáme paradajkový pretlak, približne 150ml vody, morskú soľ, očistený a nakrájaný pór a zmes za občasného miešania varíme po dobu 5 minút.
  4. Do zmesi potom vmiešame umytý špenát, nakrájané cherry paradajky a horčicu.
  5. Keď je špenát zmäknutý a mäso dostatočne tepelne upravené, panvicu odstavíme z tepla, zmes posypeme syrom feta a podávame.
  6. Jedlo môžeme servírovať samostatne, prípadne s hnedou ryžou, kuskusom, celozrnnými cestovinami alebo pohánkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal450 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina5 g
Bielkoviny53 g
Tuky20 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu