
Mandľové cupcakes s kávovým kešu krémom (bez múky)
Tak tieto zdravé mandľové cupcakes s kávovým kešu krémom sú jednoznačne mojou slabosťou. Veľké šťastie, že obsahujú iba zdravé suroviny, žiadnu múku a sú sladené medom. Neviem sa ani rozhodnúť, čo mi na nich chutí najviac - či ten nadýchaný mandľový základ alebo lahodný kávový krém, zrejme je to kombinácia oboch.
Mandľové cupcakes sú úplne bez múky a lepku, v ceste hraje hlavnú rolu mandľová múka (ktorú si pripravíte rozmixovaním či pomletím mandlí), ďalej je to vajíčko, med, orechové maslo, mlieko, prášok do pečiva a škorica. V prípade, že si chcete základ upiecť v kakaovej verzii, môžete do cesta pridať aj kakao. Príprava kávového kešu krému je opäť úplne jednoduchá, stačí si spolu rozmixovať namočené kešu orechy s trochou pomletej kávy, jogurtu, medu a kakaa. Mňam, už teraz sa neviem dočkať, kedy si tento zdravý dezert urobím znova.
Vyskúšajte si pripraviť tieto fit cupcakes len tak pre seba alebo na rodinné oslavy, som si istá, že nimi ohúrite. Tento recept odporúčam všetkými desiatimi. A ak náhodou nie ste fanúšikom cupcake-ov, alebo sa vám s ich zdobením nechce hrať, môžete si z cesta jednoducho pripraviť iba zdravé mandľové muffiny bez múky.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- 4 PL pomletých mandlí (odporúčam tieto)
- 1 vajce
- 2 PL mandľového/arašidového masla (odporúčam toto)
- 3 PL medu (odporúčam tento)
- ½ HR mlieka
- ½ ČL prášku do pečiva
- štipka škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- ¼ HR kakaa (voliteľné) (odporúčam toto)
- Na krém:
- 50g kešu orechov (odporúčam tieto)
- ½ ČL kávy
- 2 PL gréckeho jogurtu
- 2-3 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL kakaa (odporúčam toto)
Postup
- V miske si zmiešame pomleté (alebo na múku rozmixované) mandle s práškom do pečiva, škoricou a kakaom (v prípade kakaových cupcakes).
- Následne do misky pridáme ostatné ingrediencie na cupcakes a cesto poriadne zamiešame, aby nám neostali žiadne hrudky.
- Hotové cesto dávkujeme do silikónových formičiek na muffiny.
- Z tejto dávky by vám malo výjsť 6 veľkých alebo 12 malých cupcakes.
- Pečieme ich 17-25 minút pri 175 stupňoch do zlatista.
- Po dopečení ich necháme poriadne vychladnúť a až potom ich vyberieme z formičiek a ozdobíme.
- Kešu orechy si namočíme do vody na 30-60 minút.
- Následne ich opláchneme a rozmixujeme v mixéri dohladka spolu s ostatnými surovinami na krém.
- Krémom ozdobíme upečené cupcakes pomocou cukrárskeho vrecúška alebo mikroténového sáčku.
- Na záver ich môžeme ozdobiť malinami a posypať kávou.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 6 porcií |
Nutričné hodnoty / | ||
KCal | 211 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 6 g | |
Tuky | 11 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
VegetariánskeZdravé dezertyVajciaZdravé dezerty bez múky a lepkuDezerty s vysokým obsahom vlákninyVianočné recepty bez múkyBezlepkové recepty s vajíčkami
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.