
Mandľovo-ovsená bábovka s kokosovou polevou
Chutná a zdravá mandľovo-ovsená bábovka s makom či chia semienkami, poliata lahodnou kokosovou polevou. Je jednoduchá, sýta, chutná a hlavne ľahko stráviteľná vďaka použitiu ovsenej a mandľovej múky. Pridajte do nej vaše obľúbené suroviny a vychutnajte si ju pokojne aj na raňajky, so šálkou čaju. Milujem tie dni, keď si môžem dopriať zákusok na raňajky!
Ak si chcete oživiť raňajkový rituál a dopriať si nový zákusok, vyskúšajte túto bábovku z ovsených vločiek a mandlí. Obsahuje len kvalitné suroviny a dobre vás naštartuje do nové dňa. Chia semienka alebo mak, pridať do nej môžete čokoľvek, čo máte radi. Napríklad aj kúsky tmavej čokolády. Spolu s kávou počas poobedňajšej prestávky či ako zákusok na nedeľné poobedie - čas a priestor na túto bábovku s kokosovou polevou sa skrátka nájde vždy.
A rozhodne nevynechajte polevu z kokosového mlieka. Rozplynie sa vám na jazyku a dodá bábovke nové spektrum chutí. V recepte na cesto bábovky môžete použiť ľubovoľné mlieko, preto odporúčam použiť najmä kokosové alebo mandľové, prípadne ovsené - aby to všetko spolu krásne ladilo. Verím, že vás táto zdravá bábovka z mandlí a ovsených vločiek presvedčí, že stojí za vyskúšanie.
Ingrediencie
- 200g ovsenej múky (pomletých ovsených vločiek) (odporúčam tieto)
- 150g mandľovej múky (pomletých mandlí) (odporúčam túto)
- 350ml mlieka (ľubovoľného)
- 4 PL medu (odporúčam tento)
- 2 vajcia
- 2 PL maku/chia semienok (odporúčam tieto)
- 1 PL prášku do pečiva (odporúčam tento)
- kúsky tmavej čokolády (voliteľné) (odporúčam tieto)
- 1 plnotučné kokosové mlieko (v plechovke) (odporúčam toto)
- mandľové lupienky (voliteľné)
Postup
- Kokosové mlieko v plechovke dáme na noc do chladničky.
- V miske si dohromady zmiešame ovsenú múku, mandľovú múku, prášok do pečiva a mak (prípadne chia semienka).
- Do zmesi pridáme mlieko, med, vajcia a cesto poriadne vymiešame. Do cesta môžeme v tomto kroku pridať aj kúsky tmavej čokolády.
- Vzniknuté cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy a pečieme 35 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
- Hotovú bábovku necháme vychladnúť, a potom ju polejeme stuhnutou časťou kokosového mlieka ktorá sa za noc vytvorila vo vrchnej časti plechovky.
- Bábovku môžeme na záver posypať mandľovými lupienkami.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 12 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 155 KCal | |
Sacharidy | 13 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bielkoviny | 6 g | |
Tuky | 8 g |