Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke
Zdieľaj recept s priateľmi:
Keď sa stretne šťavnaté hovädzie mäso, sladký ananás a voňavá jazmínová ryža – vznikne dokonalá harmónia chutí, ktorá vás prenesie rovno do Ázie. Mleté hovädzie mäso s ananásom a jazmínovou ryžou v sladko-pikantnej omáčke je ďalší fit recept, ktorý sa zaradil medzi mojich favoritov už po prvom ochutnaní.
Toto jednoduché jedlo nie je len o chuti – je aj plné výživy. Hovädzie mleté mäso je skvelým zdrojom železa a bielkovín, ktoré pomáhajú udržať energiu aj svaly v top forme. Ananás zas podporuje trávenie a prirodzene jedlo osladí.
Aromatická jazmínová ryža SOS výborne dopĺňa sladko-pikantnú mäsovú zmes a ak ju uvaríte s trochou čerstvého koriandra, získa ešte sviežejšiu chuť. Zázvor, cesnak a chilli dodajú jedlu štipku exotiky a zároveň podporia imunitu aj trávenie.
Tento fit recept je hotový za 25 minút a chutí výborne aj na druhý deň. Ak máte radi jedlá, ktoré sú rýchle, sýte a plné kontrastov – sladké, slané, pikantné, šťavnaté – tento recept s hovädzím mäsom si zamilujete.
Ingrediencie
500 g hovädzieho mletého mäsa
200 g ananásu (po očistení - čerstvý alebo rozmrazený)
Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ju zbavili škrobu, a potom ju v hrnci zalejeme so 450 ml vody.
Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 12 minút, pričom do nej ku koncu vložíme aj nasekaný koriander.
Kým sa ryža varí, vo woku si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, poriadne ho vareškou rozbijeme a orestujeme z každej strany, kým sa stiahne.
Následne do mäsa pridáme sójovú a chilli omáčku, nadrobno nasekaný zázvor, med, prelisované strúčiky cesnaku, 1/2 ČL soli a nakrájaný ananás.
Mäsovú zmes dobre zamiešame a varíme na miernom plameni približne 15 minút, pričom ju občas zamiešame. Ku koncu mäso ochutnáme a podľa chuti ho ešte môžeme dosladiť medom, prípadne pridať viac chilli omáčky. Ku koncu môžeme do mäsa vmiešať aj čerstvý koriander.
Mäso podávame spolu s uvarenou jazmínovou ryžou a posypané jarnou cibuľkou.