Fit Recepty
Sleduj ma
Mrkvovo-hrášková polievka s cícerovými haluškami

Mrkvovo-hrášková polievka s cícerovými haluškami

Výborná mrkvovo-hrášková polievka, ktorú pozná asi každý. Čo môže potešiť žalúdok viac ako teplučký vývar zo zeleniny, a to najmä ak ide o kombináciu chutnej a zdravej mrkvy a hrášku. Túto polievku s haluškami som milovala najmä ako dieťa a dodnes z nej mám zakaždým radosť. Halušky som však vymenila za zdravšiu cícerovú verziu, aby z nej malo ešte väčšiu radosť aj moje telo.

Mrkvovo-hrášková polievka je jednoduchá a zdravá polievka plná zeleniny a vlákniny, s chutnými a výživnými cícerovými haluškami. Tie sme si už dávnejšie pripravovali ako hlavné jedlo v tomto recepte na cícerové halušky: Zdravé cícerové halušky bez múky . Majú jemne orieškovú chuť a sú plné bielkovín, vitamínov, minerálov a vlákniny. Sú taktiež bezlepkové a vhodné ako náhrada za klasické halušky pre všetkých celiatikov. U nás doma ich zbožňujeme a verím, že zachutia i vám. Môžete si tak pripraviť viac halušiek, časť použiť do tejto skvelej polievky a zvyšok podávať so zvolenou prílohou ako hlavné jedlo.

Na tejto nízkokalorickej polievke si pochutná každý priaznivec zdravej stravy ale aj všetky deti. Poznáte snáď niekoho, kto nemá rád mrkvu v polievke? Výborná sladkastá chuť mrkvy ale aj hrášku poteší chuťové poháriky každého člena rodiny a rozvonia celý váš byt. Dobrú chuť.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1kg mrkvy
  • 400g hrášku
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • Na halušky:
  • 1 hrnček cícerovej múky (odporúčam túto)
  • 1/2 hrnčeka vody
  • štipka soli

Postup

  1. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
  2. V hlbokom hrnci si roztopíme maslo, na ktorom zľahka orestujeme nakrájanú mrkvu a následne ju zalejeme vodou tak, aby bolo celé množstvo mrkvy pod povrchom vody.
  3. Polievku osolíme, okoreníme, zakryjeme a varíme zhruba 8 minút.
  4. Následne do polievky pridáme hrášok, povaríme ešte 3-5 minút a odstavíme z tepla. Ak si želáme mať polievku hustejšiu, môžeme pomocou ponorného mixéra časť zeleniny rozmixovať.
  5. V miske si zmiešame cícerovú múku s vodou a soľou.
  6. Vzniknuté cesto hádžeme cez haluškovač do vriacej, osolenej vody a varíme, dokým halušky nevyplávajú navrch (cca 3 minúty).
  7. Hotové halušky precedíme a nakoniec pridáme do polievky.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal195 KCal
Sacharidy24 g
Vláknina9 g
Bielkoviny9 g
Tuky4 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu