
Zdravé cícerové halušky bez múky
Na každého to raz príde. Chuť na pravé slovenské jedlo. Halušky. V predstavách si už pražíte slaninku na panvici a máte jemnú bryndzovú chuť na jazyku. A potom si poviete. Tentoraz by to mohlo ísť aj zdravšie.
Pripravila som si pre vás recept na zdravé cícerové halušky bez múky, pretože vás mám rada a chcem aj vášmu telu dopriať pôžitok z novej alternatívy chutného, zdravého a jednoduchého jedla. Na tieto fit halušky potrebujeme iba 4 suroviny.
Cícer je skutočná bielkovinová bomba a určite ste už jeho čaro spoznali v ďalších rôznych prevedeniach od nátierok až po šaláty, ktoré vás zasýtia, a ukrývajú v sebe mnoho vlákniny pre lepšie trávenie. Zdravé cícerové halušky bez múky navyše vďaka ich hlavnej ingrediencii obsahujú potrebnú dávku železa a keďže sú bez lepku, sú vhodné aj pre celiatikov.
Tieto bezlepkové cícerové halušky majú mierne orieškovú chuť a v porovnaní s bežnými haluškami oveľa viac bielkovín, vlákniny, vitamínov, minerálov a menej sacharidov. Pripraviť si ich môžete naslano alebo nasladko - s bryndzou, tvarohom, cottage syrom, mletými orechmi či kvalitným džemom. Cícerovú múku si môžete pripraviť s pomocou kvalitného mixéra aj doma, no kúpite ju aj na internete alebo vo väčších supermarketoch.
Ingrediencie
- 1 HR cícerovej múky (odporúčam túto)
- 1/2 HR vody
- 1 vajce
- štipka soli (odporúčam túto)
Postup
- V mise si zmiešame cícerovú múku s vodou a vajíčkom.
- Vzniknuté cesto bude redšie ako klasické, čo je v poriadku.
- Cesto hádžeme cez haluškovač do vriacej, osolenej vody a varíme, kým halušky nevyplávajú navrch (cca 2-3 minúty).
- Hotové halušky precedíme a podávame teplé so zvolenou oblohou.

Čas prípravy | 8 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 214 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 14 g | |
Tuky | 6 g |