
Nepečený fitness čokoládový cheesecake
Nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami, ktorý chutí ako termix? Práve sa na neho pozeráte. A veru poviem vám, že stojí za vyskúšanie. Tento cheesecake navyše predstavuje jednu veľkú bielkovinovú bombu - ukrýva sa v ňom grécky jogurt, tvaroh, cream cheese a v prípade záujmu si do neho môžete pridať aj samotný proteín.
Prenikavú čokoládovú chuť mu prepožičiava kvalitné holandské kakao, ktorým vôbec nemusíte šetriť. Na osladenie som použila xylitol (odporúčam tento) , vďaka čomu je náplň tohto cheesecake bez cukru a má tak aj menej kalórií a sacharidov. Použiť však môžete aj ekvivalent stévie, prípadne trstinový alebo kokosový cukor - podľa toho, ako veľmi fit ho chcete mať. Do cesta však odporúčam pridať med, aby malo správnu konzistenciu. Na stuhnutie náplne použite 100% želatínu v prášku, to znamená že želatína nesmie obsahovať žiadne iné ingrediencie. A ak by ste chceli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovsených vločiek použite ich bezlepkový variant.
Fitness čokoládový cheesecake si môžete pripraviť s proteínom, ale aj bez neho - nič sa nestane, ak ho vynecháte. Ak však proteín pridáte, obohatíte tak cheesecake o ešte väčšiu dávku bielkovín.
Poďte si pripraviť tento chutný čokoládový cheesecake - jednoducho, bez pečenia a zo samých zdravých surovín.
Ingrediencie
- 600 g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu (alebo jemného tvarohu, prípadne mix oboch)
- 400 g light cream cheese
- 100 g holandského kakaa
- 150 g xylitolu (prípadne ekvivalent stévie či trstinový cukor) (odporúčam tento)
- 200 g malín (na ozdobu)
- 30 g 100% želatíny v prášku
- 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať) (odporúčam tento)
- mäta (na ozdobu)
- na korpus:
- 200 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
- 2 PL medu
- 2 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1-3 PL vody (podľa potreby)
Postup
- V sekáčiku (odporúčam tento) si spolu rozmixujeme všetky suroviny na cesto dohromady. Vodu pridávame po lyžiciach podľa potreby tak, aby bolo cesto jednotné, no aby zase nebolo príliš mokré.
- Hotové cesto zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom okolo 25 cm).
- Vo veľkej mise si spolu zmiešame grécky jogurt (prípadne aj tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a v prípade záujmu aj proteín.
- V menšej miske si rozmiešame želatínu s pár lyžicami vriacej vody. Miešame, kým sa nerozpustí.
- K rozpustenej želatíne pridáme pár lyžíc čokoládového krému a poriadne ich spolu rozmiešame.
- Takto pripravenú želatínu následne vmiešame do celého čokoládového krému.
- Čokoládový krém vylejeme na pripravený korpus.
- Cheesecake odložíme aspoň na 5 hodín do chladničky.
- Nakoniec dozdobíme čokoládový cheesecake malinami a mätou.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 12 krajcov |
Nutričné hodnoty/ 1 krajec | ||
KCal | 218 KCal | |
Sacharidy | 21 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 17 g | |
Tuky | 4 g |