Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake

Nepečený fitness čokoládový cheesecake s malinami, ktorý chutí ako termix? Práve sa na neho pozeráte. A veru poviem vám, že stojí za vyskúšanie. Tento cheesecake navyše predstavuje jednu veľkú bielkovinovú bombu - ukrýva sa v ňom grécky jogurt, tvaroh, cream cheese a v prípade záujmu si do neho môžete pridať aj samotný proteín.

Prenikavú čokoládovú chuť mu prepožičiava kvalitné holandské kakao, ktorým vôbec nemusíte šetriť. Na osladenie som použila xylitol (odporúčam tento) , vďaka čomu je náplň tohto cheesecake bez cukru a má tak aj menej kalórií a sacharidov. Použiť však môžete aj ekvivalent stévie, prípadne trstinový alebo kokosový cukor - podľa toho, ako veľmi fit ho chcete mať. Do cesta však odporúčam pridať med, aby malo správnu konzistenciu. Na stuhnutie náplne použite 100% želatínu v prášku, to znamená že želatína nesmie obsahovať žiadne iné ingrediencie. A ak by ste chceli tento cheesecake bez lepku, na korpus z ovsených vločiek použite ich bezlepkový variant.

Fitness čokoládový cheesecake si môžete pripraviť s proteínom, ale aj bez neho - nič sa nestane, ak ho vynecháte. Ak však proteín pridáte, obohatíte tak cheesecake o ešte väčšiu dávku bielkovín.

Poďte si pripraviť tento chutný čokoládový cheesecake - jednoducho, bez pečenia a zo samých zdravých surovín.

Ingrediencie

  • 600 g nízkotučného bieleho gréckeho jogurtu (alebo jemného tvarohu, prípadne mix oboch)
  • 400 g light cream cheese
  • 100 g holandského kakaa
  • 150 g xylitolu (prípadne ekvivalent stévie či trstinový cukor) (odporúčam tento)
  • 200 g malín (na ozdobu)
  • 30 g 100% želatíny v prášku
  • 1 odmerka čokoládového proteínového prášku (môžete vynechať) (odporúčam tento)
  • mäta (na ozdobu)
  • na korpus:
  • 200 g ovsených vločiek
  • 2 PL medu
  • 2 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1-3 PL vody (podľa potreby)

Postup

  1. V sekáčiku (odporúčam tento) si spolu rozmixujeme všetky suroviny na cesto dohromady. Vodu pridávame po lyžiciach podľa potreby tak, aby bolo cesto jednotné, no aby zase nebolo príliš mokré.
  2. Hotové cesto zatlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom okolo 25 cm).
  3. Vo veľkej mise si spolu zmiešame grécky jogurt (prípadne aj tvaroh), cream cheese, kakao, sladidlo a v prípade záujmu aj proteín.
  4. V menšej miske si rozmiešame želatínu s pár lyžicami vriacej vody. Miešame, kým sa nerozpustí.
  5. K rozpustenej želatíne pridáme pár lyžíc čokoládového krému a poriadne ich spolu rozmiešame.
  6. Takto pripravenú želatínu následne vmiešame do celého čokoládového krému.
  7. Čokoládový krém vylejeme na pripravený korpus.
  8. Cheesecake odložíme aspoň na 5 hodín do chladničky.
  9. Nakoniec dozdobíme čokoládový cheesecake malinami a mätou.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal271 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina6 g
Bielkoviny17 g
Tuky11 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu