Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečený piškótový koláč s tvarohom a ovocím

Nepečený piškótový koláč s tvarohom a ovocím

Ak milujete tvarohové dezerty, určite vás poteší recept na tento osviežujúci nepečený piškótový koláč s tvarohom a bobuľovým ovocím. Svieže chute vanilky, citrónu a bobúľ si zamilujete. Vďaka vysokému obsahu bielkovín si koláč môžete vychutnať aj na raňajky či po tréningu a nemusíte mať žiadne výčitky. Tento piškótový koláč je bez pridaného cukru a sladený je iba xylitolom. Na porciu dokonca obsahuje iba okolo 120 kcal a 1 g tuku. Poďte ho vyskúšať :)

Dezert sa ľahko pripravuje a má bohatú textúru. Chuťovo pripomína klasické smotanové torty, avšak vďaka nízkotučnému jogurtu a tvarohu má oveľa nížší obsah tuku a kalórií. Perfektne sa hodí aj ako zdravšia narodeninová torta, ktorú v mojom okolí obľubujú najmä muži. Príprava je pritom veľmi jednoduchá a verte mi, že budete odrátavať minúty, kým koláč stuhne a vy si ho budete môcť vychutnať :)

Vlhká, ale chrumkavá kôrka je vytvorená z celozrnných piškót, ktoré sa na tento typ koláča perfektne hodia. Celozrnné piškóty kúpite vo veľkých supermarketoch, obchodoch so zdravou výživou alebo v DM. Môžete však použiť aj vaše obľúbené keksy, prípadne tieto domáce sušienky: Pohánkové/grahamové sušienky s medom .

Plnka spája grécky jogurt, tvaroh a krémový syr vďaka čomu je piškótový koláč plný bielkovín a má príjemnú konzistenciu. Na ovocnú vrstvu som použila zmes bobuľového ovocia, ale i tu môžete zapojiť svoje vlastné chute a použiť iné lesné ovocie, prípadne marhule, broskyne či dokonca pridať jemne exotické nôty ako kiwi alebo mango.

1 hrnček má objem 250 ml

Ingrediencie

  • 12 dlhých celozrnných piškót alebo 30 okrúhlych piškót
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 240 g light cream cheese
  • 100 g nízkotučného rozotierateľného tvarohu
  • 1 ČL vanilkového extraktu (odporúčam tento)
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 4 PL xylitolu (odporúčam tento)
  • 4 ČL agar prášku (kúpite tu)
  • 300 ml vody
  • 1 hrnček bobuľového ovocia

Postup

  1. Dno formy (25 x 15 cm) vystelieme alobalom tak, aby prekrýval aj bočné strany.
  2. Na celé dno formy poukladáme piškóty.
  3. V miske si zmiešame grécky jogurt, cream cheese, tvaroh, citrónovú šťavu, xylitol a vanilkový extrakt.
  4. V malom hrni si zohrejeme polovicu vody a necháme v nej rozpustiť 2 ČL agar prášku. Varíme niekoľko minút na miernom ohni a po vychladnutí vmiešame do pripravenej zmesi.
  5. Zmes navrstvíme na piškóty a necháme stuhnúť v chladničke na 20 minút.
  6. V druhej polovici vody rozpustíme zvyšok agar prášku a opäť varíme niekoľko minút.
  7. Na korpus poukladáme bobuľové ovocie a koláč zalejeme vychladnutou želatínou.
  8. Koláč necháme stuhnúť v chladničke aspoň 4 hodiny.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť8 porcií
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal121 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina1 g
Bielkoviny8 g
Tuky1 g

Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie

NízkotučnéZdravé dezerty
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu