Fit Recepty
Sleduj ma
Panvička s mletým mäsom a sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke

Panvička s mletým mäsom a sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke

Ak chcete svojej rodinke vyčarovať chutný a zdravý obed či večeru, skúste túto jednoduchú panvičku s mletým mäsom, sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke s olivami. Jej chuť vás zaručene dostane. Ďalšie, na bielkoviny bohaté jedlo pripravené raz-dva.

Sladké zemiaky (batáty) dodajú tomuto jedlu jemne sladkastú chuť no zároveň mäso, paradajkový pretlak a olivy so svojou výrazne slanou chuťou zamiešajú celkovú chuť jedla a postarajú sa o váš kulinárny zážitok. V recepte môžete použiť morčacie alebo hovädzie mäso s nízkym obsahom tuku. Tento fit recept dostatočne zasýti a dodá vášmu telu množstvo živín, vrátane širokého spektra mikronutrientov.

Doprajte si tento chutný a sýty obed bez výčitiek. Mleté mäso v kombinácii s paradajkovou omáčkou a sladkými zemiakmi nemôže neuspieť. A poteší sa mu určite aj zvyšok rodinky, nie len uznávači zdravého životného štýlu.

Jedlo môžete podávať samostatne, prípadne ho ešte doplniť o uvarenú ryžu či quinou.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 500 g mletého morčacieho mäsa (alebo hovädzieho s nízkym obsahom tuku)
  • 1 kg sladkých zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 50 g olív
  • 200 g pasírovaných paradajok
  • 1 PL mletá paprika
  • 1 ČL mleté čierne korenie
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 g strúhanej mozzarelly
  • hrsť peržlenovej vňate
  • voda na podlievanie
  • cherry paradajky (na dozdobenie)

Postup

  1. Batáty položíme na plech, vidličkou do nich urobíme niekoľko dierok a pečieme ich približne 30 minút pri 200 stupňoch - nie úplne do mäkka.
  2. Po dopečení ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
  3. V hlbokej panvici si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie, soľ a zamiešame.
  4. Následne primiešame mleté mäso, pasírované paradajky, zamiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania mäso dusíme približne 15 minút.
  5. Následne do mäsa vmiešame nakrájané olivy, prelisované strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a nakoniec aj upečené sladké zemiaky.
  6. Zmes opäť podlejeme a dusíme dovtedy, kým nebude mäso a zemiaky hotové, dáme si však pozor na to, aby zemiaky nezmäkli až príliš.
  7. Na záver jedlo posypeme strúhanou mozzarellou a podávame.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy65 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal530 KCal
Sacharidy52 g
Vláknina8 g
Bielkoviny37 g
Tuky15 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu