
Panvička s mletým mäsom a sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke
Ak chcete svojej rodinke vyčarovať chutný a zdravý obed či večeru, skúste túto jednoduchú panvičku s mletým mäsom, sladkými zemiakmi v paradajkovej omáčke s olivami. Jej chuť vás zaručene dostane. Ďalšie, na bielkoviny bohaté jedlo pripravené raz-dva.
Sladké zemiaky (batáty) dodajú tomuto jedlu jemne sladkastú chuť no zároveň mäso, paradajkový pretlak a olivy so svojou výrazne slanou chuťou zamiešajú celkovú chuť jedla a postarajú sa o váš kulinárny zážitok. V recepte môžete použiť morčacie alebo hovädzie mäso s nízkym obsahom tuku. Tento fit recept dostatočne zasýti a dodá vášmu telu množstvo živín, vrátane širokého spektra mikronutrientov.
Doprajte si tento chutný a sýty obed bez výčitiek. Mleté mäso v kombinácii s paradajkovou omáčkou a sladkými zemiakmi nemôže neuspieť. A poteší sa mu určite aj zvyšok rodinky, nie len uznávači zdravého životného štýlu.
Jedlo môžete podávať samostatne, prípadne ho ešte doplniť o uvarenú ryžu či quinou.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 500 g mletého morčacieho mäsa (alebo hovädzieho s nízkym obsahom tuku)
- 1 kg sladkých zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 50 g olív
- 200 g pasírovaných paradajok
- 1 PL mletá paprika
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 1/2 ČL morskej soli
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g strúhanej mozzarelly
- hrsť peržlenovej vňate
- voda na podlievanie
- cherry paradajky (na dozdobenie)
Postup
- Batáty položíme na plech, vidličkou do nich urobíme niekoľko dierok a pečieme ich približne 30 minút pri 200 stupňoch - nie úplne do mäkka.
- Po dopečení ich ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
- V hlbokej panvici (odporúčam túto) si na rozohriatom oleji zľahka opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme korenie, soľ a zamiešame.
- Následne primiešame mleté mäso, pasírované paradajky, zamiešame, podlejeme trochou vody a za občasného miešania mäso dusíme približne 15 minút.
- Následne do mäsa vmiešame nakrájané olivy, prelisované strúčiky cesnaku, petržlenovú vňať a nakoniec aj upečené sladké zemiaky.
- Zmes opäť podlejeme a dusíme dovtedy, kým nebude mäso a zemiaky hotové, dáme si však pozor na to, aby zemiaky nezmäkli až príliš.
- Na záver jedlo posypeme strúhanou mozzarellou a podávame.
Čas prípravy | 65 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 530 KCal | |
Sacharidy | 52 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 37 g | |
Tuky | 15 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruVysoký obsah vlákninyObedy a večereBez lepkuBez orechovSladké zemiakyZeleninaObed a večera s hovädzím mäsomZdravé zeleninové obedy a večereHovädzie mäso fitness recepty s vysokým obsahom bielkovínBezlepkové recepty s hovädzím mäsom bez múkyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.