Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené mrkvové karbonátky

Pečené mrkvové karbonátky

Príprava nedeľného obeda nebola nikdy rýchlejšia, zdravšia a jednoduchšia. Statočne vyklepaný, v strúhanke obalený a na masti vyprážaný rezeň pokojne nahraďte mrkvovými karbonátkami a zaručujem vám, že sa nikto z pozvaných hostí sťažovať nebude a vaše bruško vám tiež s radosťou poďakuje.

Na toto chutné jedlo budete potrebovať iba zopár bežných surovín, ktoré máte pravdepodobne aj práve teraz u seba v kuchyni. Mrkva a cibuľa doplnia karbonátky o nevyhnutné vitamíny, horčík, železo a vápnik, čo pozitívne ocení vaše telo a celý organizmus. Po pridaní cesnaku sa zosilnia aj antibakteriálne a antivírusové účinky, takže ak ho máte radi, určite si ním karbonátky obohaťte. Vajíčko celú konzistenciu zocelí a doplní potrebnými bielkovinami. Tieto zdravé karbonátkynízkokalorické a vieme si ich pripraviť s pomocou cícerovej či ovsenej múky aj bez lepku.

Jednoduché mrkvové karbonátky si pripravíte bez vyprážania, a to pečením v rúre. Pokojne si k nim ako prílohu doprajte zeleninový šalát alebo zemiaky podľa chuti. Môžete ich konzumovať aj samostatne s cesnakovým, bylinkovým alebo iným obľúbeným dressingom. Pečené zeleninové karbonátky sú skvelou alternatívou chutného obeda alebo zdravej a výdatnej večere.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500g mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 2 vajcia
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 PL celozrnnej/ovsenej/cícerovej múky (odporúčam túto)
  • 1 ČL morskej soli (odporúčam túto)
  • 1 ČL majoránky
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Mrkvu nastrúhame na strúhadle, osolíme a následne ju podusíme na troche vody (zhruba 5 minút).
  2. Podusenú mrkvu precedíme a vytlačíme z nej vodu.
  3. Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a zmiešame ju spolu s mrkvou, prelisovaným cesnakom, korením, vajíčkami a zvolenou múkou.
  4. Cesto poriadne premiešame a necháme 10 minút odstáť.
  5. Následne z cesta tvarujeme karbonátky, ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich 20-30 minút pri 190 stupňoch dohneda.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy45 minút
Výdatnosť8 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal52 KCal
Sacharidy6 g
Vláknina2 g
Bielkoviny3 g
Tuky1 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu