Fit Recepty
Sleduj ma
Pečené ovocie na perinke

Pečené ovocie na perinke

Chutné raňajky alebo zákusok plný bielkovín len z troch ingrediencií. Toto pečené ovocie na perinke z vyšľahaných vajec je skvelé, ak vás prepadne chuť na niečo sladké, no nemáte toho práve veľa po ruke. Na tento fit recept vám stačí iba ovocie, či už čerstvé alebo mrazené, vajcia a škorica. Dopriať si ho môžete kedykoľvek počas dňa, keďže obsahuje len málo kalórií.

Vyskúšajte túto jednoduchú, no za to chutnú dobrotu :)

Ovocie môžete použiť podľa vašej chuti. Vhodné je nie len bobuľové ovocie, maliny či čerešne ale aj mango, jablko či slivky. Prakticky môžete skúšať a vytvárať perinky s rôznymi kombináciami a vždy si tak vytvoriť nový dezert.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky čerstvého/mrazeného ovocia (bobuľovité alebo aj mango, jablko..)
  • 4 vajcia
  • 1/2 ČL škorice

Postup

  1. Ovocie dáme do menšieho hrnca a za občasného miešania ho varíme zhruba 5 minút.
  2. Po 5 minútach ovocie spolu so šťavou premiestnime do menšej zapekacej misy.
  3. Bielka si oddelíme od žĺtkov.
  4. V jednej miske si vyšľaháme bielka a v druhej si rozmiešame žĺtka so škoricou.
  5. Žĺtka následne jemne vmiešame do vyšľahaných bielkov a vylejeme na ovocie v zapekacej mise.
  6. Pečieme 10-15 minút na 205 stupňoch do zlatista.
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal225 KCal
Sacharidy17 g
Vláknina4 g
Bielkoviny14 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu