
Pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a pórom
Nechce sa vám práve tráviť veľa času s varením? V tom prípade odporúčam pripraviť si tieto jednoduché pečené zemiaky s bryndzovou omáčkou a pórom. Potrebujete k nim iba zopár bežne dostupných surovín a 5 minút práce. A dobrota v podobe pečených zemiakov je na svete.
V jednoduchosti je krása. Pri tomto recepte sa ani nezapotíte - stačí totiž šupnúť zemiaky do rúry a po tom, čo sa upečú, ich len poliať bryndzovou omáčkou a dať na chvíľu znova zapiecť. Naozaj by ste nemali pri príprave stráviť viac ako 5 minút, so zvyškom vám už pomôže rúra.
Pečené zemiaky plnené bryndzou sú jedným z mojich najobľúbenejších receptov so zemiakmi. Recept oceňujem najmä z dôvodu jednoduchosti jeho prípravy, no v neposlednom rade aj kvôli jeho skvelej chuti. Veľmi rada si takýmto jedlom z času na čas obohatím svoj zdravý jedálniček. No a v prípade, že by ste si chceli toto zemiakové jedlo pripraviť v ešte diétnejšej verzii, môžete na náplň použiť polovicu množstva bryndze a druhú polovicu nahradiť nízkotučným tvarohom.
Ak máte teda chuť na zdravý bezmäsitý obed, určite tieto pečené zemiaky s bryndzou a pórom odporúčam. V prípade záujmu si môžete do omáčky zamiešať aj zopár kúskov kvalitnej šunky.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 125 g bryndze
- 4 stredne veľké nové zemiaky (cca 800 g)
- 1/2 póru
- 3-4 PL kyslej smotany
- 1/2 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 ČL soli
- 1/2 ČL cesnakového korenia
- kvalitná šunka (voliteľné)
Postup
- Zemiaky umyjeme pod tečúcovu vodou a osušíme ich.
- Následne ich poukladáme do zapekacej misy, prekrojíme pozdĺžne do polovice a osolíme.
- Zemiaky pečieme 20-25 minút pri 200 stupňoch do mäkka.
- V miske si rozmiešame bryndzu s kyslou smotanou, nasekaným pórom a koreninami.
- Upečené zemiaky opatrne pootvoríme v priereze.
- Zemiaky naplníme pripravenou omáčkou a dáme ich zapiecť ešte na 8-10 minút.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 593 KCal | |
Sacharidy | 80 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 25 g | |
Tuky | 16 g |