
Zdravý a chrumkavý pečený cícer
Cícer je pre mňa najobľúbenejšou strukovinou práve preto, lebo má veľmi príjemnú chuť pripomínajúcu sladké oriešky a je sa veľmi dobre. Platí to najmä pre tento chrumkavý pečený cícer, ktorý je na zdravé snackovanie počas dňa ako stvorený. Takisto je to veľmi zdravá potravina s množstvom benefitov.
Aké sú teda benefity cíceru v skratke?
-obsahuje množstvo nerozpustnej vlákniny, ktorá podporuje trávenie -obsahuje skvelé spojenie proteínu a vlákniny -obsahuje veľa antioxidantov -znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení -znižuje krvný tlak vďaka obsiahnutému draslíku -sú vhodné na "boj" proti vysokému cholesterolu -zlepšuje reguláciu cukru v krvi -zvyšuje pocit plnosti a tým pádom pomáha k zníženiu kalorického príjmu -pomáha odtrániť psychickú únavu vďaka obsiahnutým minerálom a vitamínom
Pečený cícer je skvelou, chutnou náhradou za chrumkavé čipsy alebo iný snack a môžete si na ňom zamaškrtiť kedykoľvek máte chuť. Pripraviť si ho môžete v sladkej verzii so škoricou či kakaom alebo na slano s paprikou, chilli alebo soľou. Chutiť budu vždy výborne.
Takže najbližšie si k večernému filmu namiesto popcornu pripravte tento chrumkavý pečený cícer, a to hneď v dvoch verziách (sladkej i slanej). Po prekvapenom pohľade vašich spoločníkov vám zaručujem, že sa budete biť o posledné kúsky v miske.
Ingrediencie
- cícer (namočený vo vode aspoň na 8 hodín) (kúpite tu)
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL škorice (alebo korenia podľa vašej voľby - cesnakové, paprika, čierne mleté, chilli, grilovacie, soľ..)
Postup
- Cícer po 8 hodinách vo vode precedíme, opláchneme a vysušíme.
- V miske ho zmiešame s lyžicou oleja a korením podľa chuti.
- Cícer vysypeme na plech vystlaný papierom ne pečenie (papier musí byť) a pečieme pri 200 stupňoch po dobu 40-45 minút dohneda (pozor však aby sa nespálil).
- Medzičasom ho môžeme pootáčať aby sa prepiekol z každej strany.
Čas prípravy | 5 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 89 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 3 g | |
Tuky | 4 g |