
Red Velvet cupcakes s arašidovým krémom
Red Velvet cupcakes - to znie presne tak vznešene, ako aj vyzerá. Tieto červené muffiny s arašidovým krémom sú na pohľad krásne, chutné a zároveň zdravé zákusky či už ku káve alebo pre hostí. Bezlepkové muffiny zafarbené zdravou a výživnou cviklovou šťavou sú skvelé aj ako romantický dezert na Valentína.
Pripravte si tieto červené cupcakes s použitím iba, na vlákninu bohatej, ovsenej múky. Cesto tvorí najmä tekvicové pyré, ktoré môžete v prípade že pyré nemáte, nahradiť gréckym jogurtom. Proteínový prášok môžete nahradiť pudingovým práškom, no prídete tak o ďalšiu dávku bielkovín. Príchuť odporúčam vanilkovú alebo čokoládovú.
Tieto zdravé Red Velvet cupcakes sú vláčne a budú sa vám rozplývať na jazyku. Spolu s jogurtovo arašidovým krémom sú skutočne vynikajúce, a po ozdobení im neodolá skutočne nikto. Ak má vaša polovička sviatok a vy neviete, akým chutným dezertom ju potešiť, vyskúšajte tieto červené muffinky. Určite potešia.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka tekvicového pyré (alebo 1 hrnček gréckeho jogurtu)
- 2 vajcia
- 1/2 hrnčeka proteínu (vanilka, čokoláda)- môžete nahradiť pudingovým práškom (odporúčam tento)
- 3 PL hrnčeka kakaa (odporúčam toto)
- 1/4 hrnčeka jablkového pyré
- 4-5 PL medu/javorového sirupu (odporúčam tento)
- 4 PL cviklovej šťavy
- 4 PL ovsenej (prípadne inej) múky (odporúčam tieto)
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- na krém:
- 100g syrokrému
- 100g gréckeho jogurtu
- 2 PL arašidového masla (odporúčam toto)
- sladidlo (podľa potreby)
Postup
- Všetky suroviny na cupcakes zmiešame poriadne dohromady.
- Vzniknuté cesto nadávkujeme do menších muffinových formičiek a pečieme 30-35 minút pri 180 stupňoch.
- Krém si pripravíme vymiešaním gréckeho jogurtu, syrokrému a arašidového masla dohromady.
- Krém môžeme dosladiť medom či proteínovým práškom.
- Vychladené cupcakes ozdobíme krémom pomocou cukrárskeho vrecúška.
Čas prípravy | 45 minút | |
Výdatnosť | 12 cupcakes |
Nutričné hodnoty/ 1 cupcake | ||
KCal | 128 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 6 g |