Fit Recepty
Sleduj ma
Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou

Šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou

Opäť sa pýtate, čo zdravé si pripraviť na obed? Ak máte chuť na cestoviny, no chceli by ste si ich dopriať v nutrične hodnotnejšej a zdravšej verzii, skúste tieto výborné šošovicové špagety s mletým morčacím mäsom a zeleninou, v paradajkovej omáčke. Recept si isto obľúbite.

Chuťovo mi tento recept pripomenul chuť boloňských špagiet, avšak tento je v omnoho viac fit verzii. Ako zdroj mäsa použijeme (oproti hovädzine a bravčovine) menej kalorické morčacie stehná, k tomu pridáme kopec zeleniny a ešte aj strukovinové cestoviny.

Ak chcem bežne recept s cestovinami pozdvihnúť na ešte zdravší level, použijem namiesto klasických cestovín cestoviny vyrobené zo strukovín. Chutia veľmi dobre a sú omnoho nutrične hodnotnejšie. Tentokrát som si recept pripravila so šošovicovými špagetami zn. Sam Mills. Sú pripravené za 7 minút a po uvarení chutia neutrálne, žiadna chuť šošovice vás neprekvapí - aj vďaka tomu si ich viete bez problému pripraviť s rôznymi druhmi omáčok.

Do receptu som pridala aj za 2 lyžice lahôdkového droždia pre chuť, ak ho ale doma nemáte, môžete ho vynechať. Odporúčam jedlo doplniť aj o kôpku bieleho jogurtu, ktorý omáčku úžasne osvieži a bude vďaka nemu aj viac krémová. Strúhaný syr mi tak v tomto jedle vôbec nechýbal.

Verím, že si na tomto fit recepte s cestovinami pochutíte a zároveň svojmu telu doprajete aj množstvo zdraviu prospešných látok.

Ingrediencie

  • 250 g šošovicových cestovín (špagety) (odporúčam tieto)
  • 300 g mletého morčacieho mäsa (stehno)
  • 150 g paradajkového pretlaku v skle
  • 200 g brokolice
  • 1 cuketa
  • 100 g baby špenátu
  • 2 PL lahôdkového droždia
  • 1 PL pizza korenia (alebo iného)
  • 1/2 ČL soli
  • biely jogurt na poliatie (voliteľné)
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom olivovom oleji zľahka opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľu ich spolu popražíme. Potom pridáme mleté mäso, paradajkový pretlak a 3 minúty mäso miešame.
  3. Potom k nemu pridáme umytý špenát, nastrúhanú cuketu, nadrobno nakrájanú brokolicu, koreniny, soľ, lahôdkové droždie a mäsovú omáčku necháme variť pod pokrievkou približne 18 minút. Občas ju premiešame.
  4. Medzitým si necháme prevrieť vodu, ktorú zľahka osolíme a uvaríme v nej šošovicové špagety do mäkka (približne 7 minút).
  5. Hotové cestoviny precedíme a podávame spolu s uvarenou omáčkou. Jedlo odporúčam na záver poliať aj lyžicou bieleho jogurtu.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal612 KCal
Sacharidy56 g
Vláknina16 g
Bielkoviny51 g
Tuky11 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu