Fit Recepty
Sleduj ma
Špaldovo-banánová torta

Špaldovo-banánová torta

Vláčna špaldovo-banánová torta, ktorú si môžete pripraviť aj s proteínovým práškom a jednoducho tak zvýšiť obsah bielkovín vo svojom dezerte. Pripravte si ju aj s touto lahodnou škoricovo-orechovou polevou. Uvidíte, že sa po nej len tak zapráši.

Nutrične bohatá torta plná zdravých surovín? Áno, prosím! Táto zdravá torta zo špaldovej múky, banánov, jogurtu, sladená iba medom a obohatená o bielkoviny vďaka proteínovému prášku je ďalším príkladom toho, že zdravé dezerty sa dajú vyrobiť aj z jednoduchých surovín a môžu byť veľmi chutné. Príprava je opäť jednoduchá - všetky suroviny na cesto si spolu proste zmiešame a vzniknuté cesto upečieme.

Škoricovo-orechová poleva na tomto banánovom korpuse skutočne vynikne a budete sa po nej všetci oblizovať ešte aj za ušami. Príprava bude opäť veľmi zložitá - všetky suroviny spolu zmiešajte a pred podávaním ňou tortu polejte. Tento zdravý dezert zvládne pripraviť naozaj každý. Môžete si vyložiť nohy, vychutnať svoj obľúbený seriál a v kuchyni si zatiaľ môžu vaše deti, prípadne manžel, zlepšovať svoje kulinárne schopnosti.

Táto zdravá špaldovo-banánová torta naozaj stojí za vyskúšanie. Vychutnať si ju môžete aj na raňajky, perfektne sa totiž hodí ku káve a je dosť sýta.

1 hrnček = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 hrnček špaldovej múky
  • 1 hrnček vanilkového proteínu (alebo 1 hrnček múky) (odporúčam tento)
  • 2 zrelé banány
  • 170g gréckeho jogurtu
  • 150g jablkového pyré
  • 3-4 PL medu
  • 2 vajcia
  • 3-4 PL roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
  • štipka škorice
  • štipka prášku do pečiva
  • na polevu:
  • 200g gréckeho jogurtu
  • 2 PL medu/javorového sirupu
  • 1 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
  • 40g pekanových orechov

Postup

  1. Banány si roztlačíme na pyré (prípadne ich rozmixujeme v mixéri) a zmiešame ich so všetkými ostatnými surovinami.
  2. Vzniknuté cesto vylejeme do papierom na pečenie vystlatej formy (s priemerom zhruba 20cm) a koláč pečieme 30 minút pri 170 stupňoch.
  3. Po 30 minútach koláč prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 15 minút do zlatista.
  4. Medzičasom si pripravíme polevu rozmiešaním gréckeho jogurtu, medu, škorice a nadrobno nasekaných vlašských orechov.
  5. Hotový koláč necháme chvíľu vychladnúť a pred podávaním ho polejeme polevou.
  6. Koláč (bez polevy) skladujeme pri izbovej teplote.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal215 KCal
Sacharidy22 g
Vláknina3 g
Bielkoviny14 g
Tuky7 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu