Fit Recepty
Sleduj ma
Studený zeleninovo-cestovinový šalát s tuniakom

Studený zeleninovo-cestovinový šalát s tuniakom

Hľadáte recept na zdravý studený šalát plný bielkovín a s nízkym obsahom tuku? Šalát, ktorý chutí skvelo, zasýti no zároveň je ľahko stráviteľný? V takom prípade už nemusíte hľadať ďalej. Tento studený zeleninovo-cestovinový šalát s tuniakom je skvelý na obed, večeru alebo na stôl počas osláv či veľkých rodinných stretnutí. Je jednoduchý na prípravu a obsahuje ingrediencie, ktoré určite každý z vás má doma aj práve teraz.

Tento fit studený šalát obsahuje iba zeleninu a namiesto majonézy je v ňom použitý cottage cheese, ktorý dodá šalátu potrebnú krémovú konzistenciu, no zároveň ho zbytočne nezaťaží. Šalát je tak ľahšie stráviteľný a nemáte po ňom pocit, že o chvíľu prasknete. Cestoviny môžete zvoliť podľa vašej chuti, napríklad celozrnné, kukuričné či špaldové. Výberom správnych cestovín môžete vytvoriť bezvaječnú a bezlepkovú verziu tohto šalátu.

Tuniak obohacuje tento šalát o bielkoviny a omega 3 mastné kyseliny. Spolu s ostatnými ingredienciami tak vytvára nutrične vyvážené jedlo s nízkym obsahom tuku, ktoré máte navyše hotové do pol hodinky. Najťažšia časť receptu opäť spočíva iba v uvarení cestovín - všetky ostatné ingrediencie jednoducho primiešate a jedlo môžete ihneď podávať. Dochuťte si šalát podľa seba a uvidíte, že mu doma nikto neodolá.

Ingrediencie

Postup

  1. Cestoviny uvaríme vo vode podľa návodu.
  2. Šalát a paradajku umyjeme, nakrájame nadrobno a dáme do misky kde ich zmiešame s kukuricou, cottage cheese a olivovým olejom.
  3. Do misky pridáme uvarené cestoviny, tuniaka zbaveného nálevu a šalát zamiešame.
  4. Nakoniec šalát dochutíme korením a morskou soľou podľa chuti.
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal449 KCal
Sacharidy43 g
Vláknina7 g
Bielkoviny28 g
Tuky17 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu