Fit Recepty
Sleduj ma
Sushi “burrito”

Sushi “burrito”

Mám tu pre vás ďalšiu vychytávku, ako si môžete pripraviť sushi v inej verzii. Vyzerá to ako burrito, chutí to ako sushi. Skúste toto sushi “burrito” - čaká na vás presne to isté čo v sushi, no v praktickejšej a prenosnejšej podobe. Zoberte si ho so sebou na obed do práce či školy a pochutnajte si na novom spôsobe servírovania sushi.

Príprava sushi ako aj sushi “burrita” nie je vôbec taká komplikovaná, ako sa môže zdať. Nenechajte sa odradiť ani dlhším postupom, v ktorom som postup opísala radšej detailnejšie. Keď sa už raz naučíte, ako na to, pôjde vám to od ruky.

Sushi pripravujem so strednozrnnou ryžou SOS Classic, ktorá sa mi naň osvedčila a použila som ju aj v tomto recepte. Do náplne som zvolila plátky údeného lososa, viac druhov zeleniny a avokádo. Pokojne však popustite fantáziu a naplňte si sushi “burrito” čímkoľvek budete chcieť. Skvelé druhy zeleniny do tohto receptu sú napríklad mrkva, uhorka, kapusta, farebná paprika, listový šalát, microgreens či z ovocia avokádo. Z uvedených surovín vám vyjdú 2 “burritá”.

Domáce sushi “burrito” je prosto skvelé, odporúčam ho skúsiť, ak chcete vyskúšať niečo nové. Už teraz sa teším, až si ho pripravím znova, mňam!

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 2 plátky morských rias
  • 130 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 170 ml vody
  • Na zálievku:
  • 2 ČL ryžového octu na sushi
  • 1/2 ČL soli
  • 1 ČL trstinového cukru (alebo xylitolu)
  • Na náplň:
  • 150 g údeného lososa v plátkoch
  • 1 veľká mrkva
  • 1/2 avokáda
  • 1/2 šalátovej uhorky
  • 1/2 žltej alebo červenej papriky
  • 1 ČL wasabi
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu najskôr zbavíme nadbytočného škrobu. Premyjeme ju pod tečúcou vodou v sitku, dokým cez ňu nebude pretekať číra voda.
  2. Následne ryžu scedíme a v hrnci ju zalejeme so 170 ml studenej vody. Necháme ju prevrieť na silnejšom plameni, a potom ju varíme pod pokrievkou na miernom plameni po dobu 10 minút.
  3. Potom ju ešte necháme odstáť pod pokrievkou po dobu 10 minút. Ryža by mala byť lesklá, lepkavá, avšak zrnká by sa mali stále od seba oddeľovať.
  4. V miske si zatiaľ zmiešame ocot na sushi spolu so soľou a cukrom.
  5. Uvarenú ryžu premiestnime do misky (aby rýchlejšie vychladla) a následne ju rozmiešame s pripravenou zálievkou. Ryžu necháme chvíľu vychladnúť.
  6. Pripravíme si všetky suroviny na sushi a zeleninu nakrájame na plátky.
  7. Na rolovaciu podložku položíme morskú riasu, lesklou stranou nadol.
  8. Vychladenú ryžu navrstvíme na morskú riasu, pričom necháme trochu voľného miesta z vrchnej strany riasy. Ryžu zarovno uhladíme.
  9. Približne do stredu urobíme priečne tenký pásik s wasabi pastou (pozor na množstvo) a priečne cez rolku rozložíme aj plátky lososa a nakrájanú zeleninu.
  10. Ruky si navlhčíme a rolku prehneme od seba do polovice, aby sme prekryli celú náplň. Navlhčenými rukami rolku jemne zatlačíme, aby sa vnútro prepojilo a následne rolku úplne zrolujeme a opäť dobre zatlačíme (do tvaru valčeka).
  11. Hotové sushi burrito môžeme podávať so sójovou omáčkou a extra wasabi pastou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal490 KCal
Sacharidy64 g
Vláknina8 g
Bielkoviny24 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu