Teriyaki kuracie mäso s brokolicou je veľmi chutné jedlo, výnimočné svojou výraznou omáčkou. Ak znova neviete, na aký spôsob si pripraviť kuracie mäso, inšpirujte sa týmto jednoduchým receptom, určite si pochutíte. Tento recept je bohatý na bielkoviny (až 55 g na porciu), sýty a pripravíte si ho do 20 minút. Odporúčam všetkými desiatimi!
Recept na omáčku Teriyaki môžete využiť aj pri jedlách s rybami, skvelá je napríklad s lososom. Omáčka je jemne pikantná, sladko-kyslá a perfektne sa k nej zo zeleniny hodí brokolica. Ak však chcete zaexperimentovať, pokojne vyskúšajte aj iné druhy zeleniny.
Brokolicu môžete uvariť na pare úplne domäkka, prípadne, ak ju máte radšej chrumkavú, namiesto 8 minút skáťte jej čas varenia na 4 - 5 minút. Tento recept s kuracím mäsom je veľmi jednoduchý na prípravu, takže výsledkom ohúri aj niekto menej skúsený v kuchyni.
Teriyaki kuracie mäso s brokolicou odporúčam podávať spolu s kuskusom (na fotke je perlový kuskus), bulgurom alebo jazmínovou ryžou, prípadne sa k nemu hodia aj dochrumkava upečené hranolky zo sladkých zemiakov. Dobrú chuť :)