Fit Recepty
Sleduj ma
Vynikajúci zdravý Reese's cheesecake

Vynikajúci zdravý Reese's cheesecake

Poznáte známe, v Amerike veľmi obľúbené Reese's arašidovo-čokoládové košíčky? Ak ste tiež fanúšikom arašidového masla a čokolády, tak tento vynikajúci zdravý Reese's cheesecake budete milovať. Zdravšia obmena tejto delikatesy vo forme cheesecaku je obľúbená najmä u milovníkov sladkých, no zdravých dezertov. Vďaka kvalitným surovinám a bohatej dávke bielkovín si tento zákusok môžete dopriať s pokojným svedomím. Poďte ho vyskúšať.

Tento vynikajúci a sýty dezert plný arašidového masla a horkej čokolády poteší nie len dospelých, ale aj deti. Je vhodný ku káve v bežný deň, ale rovnako tak aj na rôzne oslavy. Spojenie arašidov a jemnej chute kokosu je vynikajúce a spolu s horkou čokoládou vytára neodolateľný zákusok. Sladený je datľami a kokosovým cukrom a jeho príprava je skutočne jednoduchá.

Cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli aby ostal šťavnatý, rovnomerne upečený a aby pri pečení nepopraskal. Ako na to? Spodok formy s cheesecakeom obalíme do alobalu a položíme na hlbší plech či do väčšej formy s vodou. Upečený cheesecake odporúčam chladiť pomaly, aby vám neklesol - najprv iba jemne pootvoríme rúru, aby teplo pomaly unikalo von. Takto vychladený koláč môžeme dať následne stuhnúť do chladničky pred tým, než ho polejeme čokoládou.

Všetky ingrediencie, okrem roztopenej čokolády, by mali mať izbovú teplotu, aby sa vám v zmesi nerobili hrudky. Pokiaľ si neželáte použiť proteín, odporúčam ho nahradiť pudingovým práškom. A v prípade, že by ste si ho chceli pripraviť diétnejší, množstvo čokoládovej polevy môžete znížiť na polovicu a ubrať aj z arašidového masla v náplni.

Vyskúšajte tento zdravý arašidový Reese's cheesecake a určite mi do komentára napíšte, ako vám chutilo :)

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 C a tortovú formu na pečenie (s priemerom okolo 20 cm) vyložíme papierom na pečenie.
  2. V kuchynskom robote (ideálne sekáčiku (odporúčam tento) ) si rozmixujeme všetky ingrediencie na korpus takmer dohladka.
  3. Vzniknuté cesto rovnomerne vtlačíme na spodok formy a dáme piecť na 10 minút pri 180 stupňoch. Po dopečení ho necháme vychladnúť.
  4. V miske si metličkou vyšľaháme cream cheese s kokosovým cukrom dohladka.
  5. Pridáme všetky ostatné ingrediencie na plnku a šľaháme, pokiaľ nezmiznú hrudky.
  6. Zmes vylejeme na upečený korpus a dáme piecť vo vodnom kúpeli na 45 - 60 minút pri 170 stupňoch, kým nebude cheesecake po okrajoch pevný a jemne mäkký v strede.
  7. Po upečení ho pomaly chladíme v mierne pootvorenej rúre. Potom necháme koláč úplne stuhnúť v chladničke.
  8. Horkú čokoládu na polevu si roztopíme nad parou.
  9. Pridáme kokosové mlieko a metličkou polevu vyšľaháme dohladka.
  10. Arašidový cheesecake polejeme čokoládovou polevou z každej strany, aby nevyschol.
  11. Cheesecake dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy80 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal352 KCal
Sacharidy30 g
Vláknina5 g
Bielkoviny11 g
Tuky18 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu