Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou

Zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou

Sezóna tekvíc je tu znova, čo však s nimi? Vyskúšajte tieto zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou, ktoré chutia neskutočne dobre! V recepte využijete oranžovú tekvicu Hokkaido.

Na tento recept potrebujete iba zopár surovín. Základ receptu tvorí tekvica hokkaido, cestoviny a na zjemnenie omáčky použijeme cream cheese s nižším obsahom tuku. Ak sa pýtate, čo to ten cream cheese je, je to jemný, čerstvý syr, smotanového typu. Dá sa kúpiť aj v light verzii, a to v každom supermarkete či väčších potravinách. Cream cheese slúži aj ako jedna z hlavných surovín v originálnych receptoch na cheesecake. Najznámejší je cream cheese od značky Philadelphia, no dostanete ho aj pod inými značkami, a to napríklad aj pod vlastnými značkami supermarketov, prípadne Lučina, Bánovecká nátierka.

Tekvicová omáčka na cestoviny má jemne sladkastú chuť a vďaka pridaniu cream cheese je lahodne krémová. Do cestovín som pridala aj baby špenát, ktorý ich nielen oživí na oko, no tiež jedlu dodá ešte viac zdraviu prospešných látok. Kúsok špenátu v jedle nie je predsa nikdy na škodu ;)

No a čo so zvyškom tekvice? Pripravte si z nej chutnú polievku, jednoduchý recept nájdete tu: Tekvicová hokkaido polievka .

Tieto zdravé cestoviny s tekvicovou omáčkou si môžete napokon doplniť aj o dodatočné zdroje bielkovín, hodia sa napríklad ugrilované kuracie prsia či tuniak. Tak nech vám chutí! :)

Ingrediencie

  • 500 g tekvice hokkaido (po očistení)
  • 500 g celozrnných cestovín (odporúčam tieto)
  • 150 g cream cheese (s nižším obsahom tuku)
  • 100 g baby špenátu
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL provensálskeho korenia
  • voliteľné suroviny:
  • kuracie mäso
  • tuniak (odporúčam tento)

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, zbavíme semienok a nakrájame ju na menšie kúsky.
  2. Kúsky tekvice následne uvaríme do mäkka vo vriacej vode (približne 25 minút).
  3. Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode do mäkka. Potom ich scedíme a zľahka opláchneme pod studenou vodou.
  4. Uvarenú tekvicu dáme do mixéra spolu s cream cheese, 3-5 lyžicami vody v ktorej sa varila, cesnakom a korením. Omáčku rozmixujeme do hladka.
  5. Uvarené cestoviny následne zmiešame s tekvicovou omáčkou, umytým baby špenátom a na záver ich dosolíme podľa chuti.
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal612 KCal
Sacharidy100 g
Vláknina11 g
Bielkoviny20 g
Tuky9 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu