
Zdravé kuracie stroganov v celozrnnej placke
Stroganov je obľúbeným jedlom v mnohých domácnostiach. No kto povedal, že si ho nemožno pripraviť v zdravej a fit verzii?
Tradičné stroganov je výdatné jedlo, nabité kalóriami, ktoré poteší najmä počas chladnejších mesiacov. Moja zdravá verzia stroganov však chutí takmer identicky, no má výrazne nižší obsah tukov a kalórií.
Tento recept na fit kuracie stroganov dúfam poteší mnohých z vás. U nás je jedným z najobľúbenejších hlavných jedál s kuracím mäsom vôbec. Pripravujem ho s týmito domácimi celozrnnými plackami s roztopeným syrom, ktoré sa k nemu náramne hodia. Pre bezlepkovú verziu môžete použiť pohánkovú múku.
Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré máte pripravené za 35 minút a na druhý deň je ešte chutnejšie. Je tak ideálne do krabičkových diét, no tiež v prípade, že si chcete pripraviť chutné jedlo na pár dní a ušetriť si tak prácu v kuchyni. Pokojne si teda suroviny zdvojnásobte a pripravte si ho na niekoľko dní dopredu, pre celú rodinu.
Toto zdravé kuracie stroganov nie je zahustené smotanou, no nebojte sa, na chuti mu to vôbec neuberá. Presvedčte sa o tom sami a nezabudnite mi dať v komentári vedieť, ako vám chutilo.
Ingrediencie
- 800g kuracích pŕs
- 1 cibuľa
- 8 ks kyslých uhoriek
- 3 PL horčice
- 5 PL kečupu (bez cukru)
- 1-2 PL worchestrovej omáčky
- 1 hrnček vody
- 1 ČL morskej soli
- 1/3 ČL mletého čierneho korenia
- 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- Na placky:
- 1 HR celozrnnej múky (odporúčam túto)
- 1,5 HR vody
- hrsť strúhaného syra
- 1 ČL cesnakového korenia
- 1/3 ČL mletého čierneho korenia
- štipka morskej soli (odporúčam túto)
- štipka prášku do pečiva
Postup
- V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme nakrájané kuracie prsia, zamiešame, prilejeme hrnček vody a dusíme domäkka zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom mäso občasne skontrolujeme a ak treba, pridáme viac vody.
- Po 20 minútach pridáme do mäsa nakrájané kyslé uhorky, horčicu, kečup, worchestrovú omáčku, koreniny a soľ a poriadne premiešame.
- Mäso necháme dusiť ešte 10 minút a zatiaľ si pripravíme placky.
- V miske si zmiešame všetky ingrediencie na placky.
- Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať ešte pár lyžíc vody.
- Cesto dávkujeme na rozohriatu (prípadne aj olejom vymastenú) panvicu a placky opekáme z oboch strán do zlatista.
- Hotovú placku naplníme kuracím stroganov a podávame teplé.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 500 KCal | |
Sacharidy | 27 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 52 g | |
Tuky | 14 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez vajecBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruObedy a večere s kuracím mäsomFitness recepty s kuracím mäsom
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.