Stroganov je obľúbeným jedlom v mnohých domácnostiach. No kto povedal, že si ho nemožno pripraviť v zdravej a fit verzii?
Tradičné stroganov je výdatné jedlo, nabité kalóriami, ktoré poteší najmä počas chladnejších mesiacov. Moja zdravá verzia stroganov však chutí takmer identicky, no má výrazne nižší obsah tukov a kalórií.
Tento recept na fit kuracie stroganov dúfam poteší mnohých z vás. U nás je jedným z najobľúbenejších hlavných jedál s kuracím mäsom vôbec. Pripravujem ho s týmito domácimi celozrnnými plackami s roztopeným syrom, ktoré sa k nemu náramne hodia. Pre bezlepkovú verziu môžete použiť pohánkovú múku.
Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré máte pripravené za 35 minút a na druhý deň je ešte chutnejšie. Je tak ideálne do krabičkových diét, no tiež v prípade, že si chcete pripraviť chutné jedlo na pár dní a ušetriť si tak prácu v kuchyni. Pokojne si teda suroviny zdvojnásobte a pripravte si ho na niekoľko dní dopredu, pre celú rodinu.
Toto zdravé kuracie stroganov nie je zahustené smotanou, no nebojte sa, na chuti mu to vôbec neuberá. Presvedčte sa o tom sami a nezabudnite mi dať v komentári vedieť, ako vám chutilo.
V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
Pridáme nakrájané kuracie prsia, zamiešame, prilejeme hrnček vody a dusíme domäkka zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom mäso občasne skontrolujeme a ak treba, pridáme viac vody.
Po 20 minútach pridáme do mäsa nakrájané kyslé uhorky, horčicu, kečup, worchestrovú omáčku, koreniny a soľ a poriadne premiešame.
Mäso necháme dusiť ešte 10 minút a zatiaľ si pripravíme placky.
V miske si zmiešame všetky ingrediencie na placky.
Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať ešte pár lyžíc vody.
Cesto dávkujeme na rozohriatu (prípadne aj olejom vymastenú) panvicu a placky opekáme z oboch strán do zlatista.
Hotovú placku naplníme kuracím stroganov a podávame teplé.