Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravé kuracie stroganov v celozrnnej placke

Zdravé kuracie stroganov v celozrnnej placke

Stroganov je obľúbeným jedlom v mnohých domácnostiach. No kto povedal, že si ho nemožno pripraviť v zdravej a fit verzii?

Tradičné stroganov je výdatné jedlo, nabité kalóriami, ktoré poteší najmä počas chladnejších mesiacov. Moja zdravá verzia stroganov však chutí takmer identicky, no má výrazne nižší obsah tukov a kalórií.

Tento recept na fit kuracie stroganov dúfam poteší mnohých z vás. U nás je jedným z najobľúbenejších hlavných jedál s kuracím mäsom vôbec. Pripravujem ho s týmito domácimi celozrnnými plackami s roztopeným syrom, ktoré sa k nemu náramne hodia. Pre bezlepkovú verziu môžete použiť pohánkovú múku.

Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré máte pripravené za 35 minút a na druhý deň je ešte chutnejšie. Je tak ideálne do krabičkových diét, no tiež v prípade, že si chcete pripraviť chutné jedlo na pár dní a ušetriť si tak prácu v kuchyni. Pokojne si teda suroviny zdvojnásobte a pripravte si ho na niekoľko dní dopredu, pre celú rodinu.

Toto zdravé kuracie stroganov nie je zahustené smotanou, no nebojte sa, na chuti mu to vôbec neuberá. Presvedčte sa o tom sami a nezabudnite mi dať v komentári vedieť, ako vám chutilo.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 800g kuracích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 8 ks kyslých uhoriek
  • 3 PL horčice
  • 5 PL kečupu (bez cukru)
  • 1-2 PL worchestrovej omáčky
  • 1 hrnček vody
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/3 ČL mletého čierneho korenia
  • 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • Na placky:
  • 1 HR celozrnnej múky (odporúčam túto)
  • 1,5 HR vody
  • hrsť strúhaného syra
  • 1 ČL cesnakového korenia
  • 1/3 ČL mletého čierneho korenia
  • štipka morskej soli (odporúčam túto)
  • štipka prášku do pečiva
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme nakrájané kuracie prsia, zamiešame, prilejeme hrnček vody a dusíme domäkka zhruba 20 minút na miernom plameni, pričom mäso občasne skontrolujeme a ak treba, pridáme viac vody.
  3. Po 20 minútach pridáme do mäsa nakrájané kyslé uhorky, horčicu, kečup, worchestrovú omáčku, koreniny a soľ a poriadne premiešame.
  4. Mäso necháme dusiť ešte 10 minút a zatiaľ si pripravíme placky.
  5. V miske si zmiešame všetky ingrediencie na placky.
  6. Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať ešte pár lyžíc vody.
  7. Cesto dávkujeme na rozohriatu (prípadne aj olejom vymastenú) panvicu a placky opekáme z oboch strán do zlatista.
  8. Hotovú placku naplníme kuracím stroganov a podávame teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal500 KCal
Sacharidy27 g
Vláknina2 g
Bielkoviny52 g
Tuky14 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu