Fit Recepty
Sleduj ma
Arroz de marisco

Arroz de marisco

Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska. Paella je veľmi známa španielska špecialita, no počuli ste už o Arroz de marisco? Na rozdiel od Paelly je toto portugalské jedlo bohatšie na omáčku, a teda šťavnatejšie. Ak milujete jedlá s morskými plodmi, poďte tento recept vyskúšať - je skutočne jednoduchý.

V tomto recepte môžete použiť buď krevety, alebo mix morských plodov. Tie odporúčam orestovať na panvici zvlášť a napokon ich vmiešať do takmer hotovej ryže. Budú tak zvonka jemne chrumkavé a ryža nenasiakne rybacou chuťou. Základ receptu predstavuje ryža SOS Classic, pomocou ktorej dosiahneme ideálnu konzistenciu jedla.

Do jedla si môžete pridať napríklad aj hrášok či červenú papriku, prípadne čerstvý koriander. A v prípade, že by ste si chceli toto jedlo dopriať v čo najautentickejšej podobe, pokojne do ryže pridajte aj za pol pohára bieleho vína.

Prajem vám dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 700 ml vody
  • 500 g kreviet alebo mix plody mora
  • 1 cibuľa
  • 150 g mrkvy
  • 400 g sekaných a lúpaných paradajok
  • 2 bobkové listy
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • petržlenová vňať
  • 1 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou.
  2. Vo väčšom hrnci alebo vo woku si na rozohriatej lyžici olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a prelisované strúčiky cesnaku.
  3. Keď je cibuľa transparentná, pridáme do hrnca umytú ryžu a 2 minúty ju restujeme.
  4. Ryžu zalejeme so 700 ml vody, osolíme ju, pridáme bobkový list, mletú papriku, paradajky a varíme odokrytú 15 - 20 minút.
  5. Krevety alebo plody mora prepláchneme pod tečúcou vodou.
  6. V druhej, menšej panvici si rozohrejeme lyžicu olivového oleja, na ktorom orestujeme umyté a precedené morské plody (približne 4 minúty na silnejšom plameni).
  7. Opečené plody mora napokon vmiešame do ryže spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte 5 minút ich spolu povaríme.
  8. Výsledná ryža by mala byť obklopená hustou omáčkou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal378 KCal
Sacharidy48 g
Vláknina4 g
Bielkoviny30 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu