Bangkok Bowl: jazmínová ryža s krevetami a kokosovou kari omáčkou
Zdieľaj recept s priateľmi:
Predstavte si, že sa ocitnete v rušných uličkách Bangkoku, kde sa vzduchom miešajú vône kari, čerstvých byliniek a exotických surovín. Práve tam vás prenesie tento rýchly a výživný fit recept s krevetami, ktorý si zvládne pripraviť akýkoľvek začiatočník v kuchyni, za necelú polhodinu. Bangkok Bowl je jazmínová ryža s krevetami a lahodnou kokosovou kari omáčkou - poďte tento chutný recept skúsiť tiež, mňam!
Základom tohto receptu s krevetami je nadýchaná jazmínová ryža SOS, ktorá svojou jemnou vôňou a ľahkosťou perfektne dopĺňa intenzívnu chuť kokosovej kari omáčky. Krevety sú nielen šťavnaté a rýchlo hotové, ale navyše patria medzi nízkokalorické zdroje bielkovín, bohaté na selén, jód a vitamín B12 – látky, ktoré podporujú správnu činnosť štítnej žľazy, nervového systému aj imunitu. Kombinácia kokosového mlieka a kari korenia dodá jedlu krémovú textúru a exotický nádych.
Celé jedlo zaberie iba do 25 minút prípravy, takže sa hodí aj do zaneprázdnených dní, keď chcete rýchlo uvariť niečo zdravé, sýte a zároveň aj výnimočné. Pred podávaním nezabudnite pridať čerstvý koriander a plátky čili papričky, ktoré jedlu dodajú sviežosť a pikantnosť a vybalansujú jeho chute.
Bangkok Bowl je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú doma vychutnať exotiku v ľahkej, nutrične hodnotnej a pritom jednoduchej podobe. Dobrú chuť :)
Ryžu poriadne prepláchneme pod tečúcou vodou, potom ju presunieme do hrnca, zalejeme s 300 ml vody, osolíme a varíme na mierne silnom plameni približne 12 minút. Ku koncu varenia môžeme do ryže pridať aj nasekaný koriander.
Potom ju odstavíme z tepla a necháme dôjsť pod pokrievkou.
Vo woku alebo druhom hrnci si ohrejeme krevety (bez oleja), kým trochu zmäknú a odparí sa z nich prebytočná tekutina.
Pridáme k nim kokosové mlieko, koreniny, soľ, prípadne aj kari pastu. Zamiešame a varíme približne 15 - 20 minút, kým budú krevety poriadne uvarené.
Uvarenú ryžu podávame s krevetami a omáčkou a jedlo dochutíme a dozdobíme čerstvým koriandrom a čili papričkami.