
BBQ kuracie prsia v špaldovej placke
Fitness BBQ kuracie prsia v špaldovej placke - zdravý obed či večera s kuracím mäsom, ktorá isto zachutí celej rodine. Doprajte si chuť barbeque mäsa plného bielkovín v chutnej omáčke so špaldovou plackou. Pokiaľ máte radi tortilly prípadne akékoľvek plnené placky, tento zdravý recept musíte vyskúšať.
Tieto domáce špaldové placky neobsahujú vajcia, mlieko ani kvások. Špaldová múka je zároveň bohatá na vlákninu a bielkoviny a tieto odľahčené fit placky budete mať hotové za pár minút, bez použitia oleja. Môžete ich naplniť čímkoľvek, dôkladne zrolovať a zabaliť do práce na obed, do školy alebo i na cestu. Výhoda placiek je v tom, že chutia dobre teplé, ale aj studené.
BBQ kuracie prsia sú veľmi jednoduché na prípravu - kuracie mäso je celkovo jedno z najľahšie spracovateľných. Na získanie skvelej barbeque chuti použijeme v tomto fit recepte paradajkový pretlak, worchestrovú omáčku, horčicu a med. Mäsko nasiakne všetkými chuťami a bude sa krásne rozpadávať a vy sa budete oblizovať ešte aj za ušami. Táto kombinácia je skutočne ideálna k šalátu a týmto špaldovým plackám, no verím, že si toto mäso zamilujete a budete si ho chcieť pripravovať aj na množstvo iných spôsobov. Môžete ho podávať aj s ryžou či zeleninovými hranolkami (omáčku si však v takom prípade pripravte trocha redšiu, aby ste prílohu mali čím poliať).
Ingrediencie
- 400g kuracích pŕs
- 50g paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 3 PL worchestrovej omáčky
- 2 PL octu
- 1 PL horčice
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- 1 PL oleja
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- mletá paprika
- na oblohu:
- 100g strúhaného syra
- šalát
- na placky:
- 1,5 hrnčeka špaldovej múky (odporúčam túto)
- 0,5 hrnčeka teplej vody
- 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 1 ČL morskej soli
Postup
- V hrnci si zohrejeme lyžicu oleja a zľahka na ňom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie prsia, zamiešame, pridáme paradajkový pretlak, koreniny, soľ podľa chuti a zalejeme vodou tak, aby bola hladina vody tesne nad kuracím mäsom.
- Mäso varíme odkryté 20 minút.
- Potom do hrnca pridáme worchestrovú omáčku, med, ocot, horčicu a za občasného miešania varíme, pokým omáčka nedosiahne požadovanú konzistenciu a mäso sa rozpadáva.
- V miske rozmiešame špaldovú múku s teplou vodou, morskou soľou a olivovým olejom.
- Zo vzniknutého cesta vytvoríme loptičky ktoré vyvaľkáme na placku. Ak sa cesto príliš lepí, môžeme placky vyvaľkať medzi dvoma hárkami papiera na pečenie.
- Každú placku opečieme na suchej panvici po 1 minúte z oboch strán.
- Z uvedeného množstva surovín by vám mali výjsť 4 väčšie placky.
- Hotové placky naplníme šalátom, kuracím mäsom, posypeme syrom a podávame teplé.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 495 KCal | |
Sacharidy | 40 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 36 g | |
Tuky | 17 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez orechovKuracie mäsoZeleninaZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereNízkotučné recepty s kuracím mäsomNízkokalorické diétne zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.