Opäť neviete, čo zdravé si pripraviť na večeru? Skúste tieto fantastické cícerové cestoviny s vegánskou hubovou omáčkou. Ak sa s klasickou smotanou príliš nekamarátite, tento recept musíte jednoznačne skúsiť. Vegánsky recept na cestoviny s hubami si zamilujete na prvé ochutnanie.
Samotná príprava tohto receptu vám zaberie necelých 25 minút, no nezabudnite si predtým namočiť kešu orechy do studenej vody, aby nabrali na objeme. Po rozmixovaní tak omáčku krásne zahustia a okrem toho ju aj príjemne dochutia.
Do omáčky som pridala aj lahôdkové droždie, ktoré jej dodalo jemne parmezánovú chuť. Lahôdkové droždie je najmä cenným rastlinným zdrojom B vitamínov a tiež širokého spektra minerálov a stopových prvkov.
K tejto vegánskej hubovej omáčke sa mi najviac chuťovo hodili cícerové cestoviny Sam Mills. Okrem chute však musím vyzdvihnúť aj to, že vďaka nim sa podarilo toto jedlo pripraviť bez lepku, a tiež v nutrične hodnotnejšej podobe, porovnávajúc s klasickými pšeničnými cestovinami. Cícerové cestoviny sú totiž vyrobené 100% z cícera, ide teda o čisto strukovinovú potravinu.
Toto jedlo sa jednoducho oplatí vyskúšať, mňam!
Ingrediencie
250 g cícerových cestovín Sam Mills fusilli (kúpite tu) (kúpite tu)
500 g šampiňónov
1 cibuľa (biela alebo červená)
1 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
100 g kešu orechov
250 ml sójovej alebo ryžovej smotany
100 ml vody
3 PL lahôdkového droždia
1/4 ČL soli
1/4 ČL mletého čierneho korenia
čili kúsky (voliteľné)
Postup
Kešu orechy namočíme do studenej vody na 2-3 hodiny. Potom ich scedíme a prepláchneme.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, pridáme do nej 1/2 ČL soli a následne v nej uvaríme cícerové fusilli do mäkka (približne 8 minút).
Vo väčšej a hlbšej panvici si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu spolu s prelisovanými strúčikmi cesnaku do sklovita.
Potom pridáme umyté a nakrájané huby, ktoré za občasného miešania restujeme na cibuli do mäkka (približne 5 minút).
Medzitým si v mixéri rozmixujeme kešu orechy spolu s rastlinnou smotanou, 100 ml vody a lahôdkovým droždím dohladka.
Kešu omáčku následne prilejeme k hotovým hubám a necháme ich spolu minútu prevrieť.
Omáčku napokon dosolíme s 1/4 ČL soli, dokoreníme čerstvo pomletým čiernym korením a môžeme pridať aj čili kúsky.
Uvarené a precedené cestoviny podávame s pripravenou omáčkou.