
Fit hovädzie s ružičkovým kelom a mrkvou
Perfektne dochutené jedlo z hovädzieho mäsa - fit hovädzie s ružičkovým kelom a mrkvou jednoducho musíte vyskúšať. Príprava tohto receptu je veľmi jednoduchá a postačí vám k nemu jedna veľká hlboká panvica či hrniec.
Jedlo má vysoký obsah bielkovín a je vhodné ako sýta a výživná večera či obed. Vďaka tomu, že k mäsu pridáme množstvo zeleniny, sa jeho objem zväčší viac ako dvojnásobne, a my tak získame viac jedla za menej kalórií. A určite z receptu nevynechajte žiadne korenie či bylinky, spolu totiž dodávajú jedlu priam dokonalú chuť.
Ružičkový kel poskytne jedlu množstvo vitamínov, avšak nevarte ho dlhšie ako je uvedené v postupe, v takom prípade sa z neho väčšina vytratí. Hovädzie mäso zase poteší svojím vysokým obsahom železa, a to najmä anemikov. Mrkvu, ďalšiu vitamínovú bombu, som do jedla pridala nastrúhanú na špagety, aby som celé jedlo ešte oživila novou štruktúrou. Ak ešte doma špiralizér náhodou nemáte, jeden kvalitný (kúpite tu) .
Fit hovädzie s ružičkovým kelom a mrkvou môžete podávať s ryžou, kuskusom, quinoou, bulgurom či šalátom. Určite si pochutíte ;)
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho mäsa (zadného)
- 1 cibuľa
- 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
- 500 g ružičkového kelu
- 200 g mrkvy
- hrsť petržlenovej vňate
- 1 PL horčičných semienok
- 2 PL citrónovej šťavy
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL soli (odporúčam túto)
- 2 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- 2 PL kečupu bez cukru (môžete vynechať)
Postup
- Vo veľkej hlbokej panvici (odporúčam túto) , v hrnci alebo vo woku si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme na tenšie pásiky nakrájané hovädzie mäso, okoreníme ho mletým čiernym korením, sladkou paprikou a miešame zhruba 5 minút, kým sa neuzavrú jeho póry.
- Následne pridáme sójovú omáčku, kečup, horčičné semienka, citrónovú šťavu a soľ.
- Mäso prikryjeme a dusíme približne 20 minút do mäkka.
- Potom k mäsu pridáme na polovicu nakrájaný ružičkový kel, očistenú a nastrúhanú mrkvu (na strúhadle alebo špiralizéri), podlejeme s 50 ml vody, premiešame a dusíme ešte 5 minút.
- Nakoniec do jedla zamiešame prelisované strúčiky cesnaku, nasekanú petržlenovú vňať a chvíľu ešte premiešame.
- Jedlo môžeme podávať s ryžou, kuskusom, quinoou, bulgurom či šalátom.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 392 KCal | |
Sacharidy | 13 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 49 g | |
Tuky | 13 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínNízky obsah sacharidovBez laktózyBez vajecHovädzie mäsoObed a večera bez múkyLow carb recepty na obedy a večereBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruLow carb recepty s hovädzím mäsomLow carb recepty s ryžouFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.