Chuť na tradičné slovanské pirohy máme občas všetci. Žiada sa nám pripraviť si domáce jedlo ako od babičky a potešiť tak svoje klasické chute. V prípade, že sa túžite pohostiť zdravšou a ľahšou alternatívou, je tu práve pre vás recept na jednoduché fit pirohy.
Pirohy sú tradičným slovanským jedlom, ktoré vymysleli už naše staré mamy, aby zasýtili hladné žalúdky ťažko pracujúcich mužov na poli. Pripravujú sa tradične z bielej múky, zemiakov a vajíčka. Plnené sú zväčša bryndzou, zemiakmi alebo kombináciou tvarohu, lekváru či maku. Dnes už muži ťažko pracujú skôr v kancelárii, takže im zdravšia alternatíva pirohov len prospeje.
Tieto zdravé pirohy prinášajú nový rozmer do tradičnej receptúry. Aby sme dosiahli zdravší, ale stále chutný efekt - polovicu množstva pridanej múky nahradíme cícerovou múkou a druhú polovicu dosypeme celozrnnou múkou. Zmiešaním týchto dvoch múk získajú pirohy kvalitnejšie nutričné hodnoty, ktoré obohatia práve ich konzumentov. Zvýši sa obsah proteínu, zníži obsah lepku a môžeme sa tešiť aj z bohatšej nádielky vitamínov a minerálov.
Fit pirohy si môžete naplniť podľa vlastnej fantázie, odporúčam vyskúšať ich s džemom alebo tvarohom. Chutia naozaj výborne!